Este foarte posibil sa fiu gresit informat. De undeva am luat totusi cifra aceea de 100. Nu mai stiu de unde, aici ar trebui deja sa discutam exact pe paragraful care prevede numarul. (Eu nu il am, probabil candva l-am avut, ca nu din neant am ajuns la cifra cu 100.) Uitandu-ma acum la prima mea postare in thread, ziceam de revizor financiar. S-a mai incurcat threadul, de la revizor financiar am ajuns la comisie de cenzori.
Fapt este ca asociatia functioneaza de un timp fara revizor si fara comisie de cenzori.
OK, deci comisie de cenzori ar trebui sa existe peste 15 membrii. (Pot sa va rog exact paragraful in lege?)
Sa ma aleaga in comisie de cenzori AG nu pot exact din motivul ca acuma cativa ani s-a propus de catre presedinte (atunci era la al doilea mandat) sa nu mai fie comisie de cenzori si AG a acceptat. Cum a motivat el atunci: "Avem acuma contabila competenta, face ea, de ce sa facem noi amatorii ca oricum nu ne pricepem." Noua contabila fiind exact contabila adusa de el. (Pe care n-a vazut-o nimeni niciodata, nici atunci, nici de atunci. Singurul care o cunoaste este presedintele, fiind contabila care-i face si firmei sale contabilitatea.)
In plus, Aduanrea Generala poate sa decida sa aleaga Comisie de Cenzori si daca asociatia are sub 100 membri sau sa aleaga cenzor sau comisie de cenzori si daca asociatia are sub 15 membri, totul e chestie de vointa majoritara.
vs.
Lege aprevede ca la peste 15 membri este obligatoriu la asociatii sa existe cenzor, ales de Adunarea Generala si care raspunde numai in fata Adunarii Generale si are rolul de a controla ce face Consiliul Director
Acuma cum e? Chestie de vointa sau chestie de lege? Membrii sunt peste 15.
ba chiar, daca asociatia nu are peste 15 membri si deci nu e obligatoriu sa aleaga cenzor, in acel caz legea prevede expres ca orice simplu membru al asociatiei, deci care nu e ales membru in Consilul Director, poate exercita atributiile specifice cenzorului deci poate asista la sedintele CD si poate avea acces la orice document cu implicatii asupra patrimoniului
Situatia este ca sunt peste 15 membrii, cenzor nu este. Unde pot citi exact legea la care va referiti? Sa pot argumenta concret. Ca asa e situatie de sezut intre 2 scaune. Legea prevede ca as putea participa sub 15 persoane, ceea ce nu e cazul, pe de alta parte cenzor nu exista.