Sunt prins intr-un litigiu bilateral, eu si reclamantul incalcand ambii articole de lege din CCiv. privind vecinatatea. Vecinul m-a actionat in justitie, dar in formularea actiunii se limiteaza numai la incalcarea de catre mine a legii.
Am gresit ca nu am facut cerere reconventionala bazindu-ma numai pe invocare in intimpinare a aspectului bilateral al litigiului (am facut o prezenatre a cazului cu documente care dovedesc incalcare si de catre el a legii). Un al doilea considerent, de renuntare la plingerea reconventionala, a fost atacarea incalcarii legii de catre reclamant prin plingere penala.
Intre timp, pe parcursul procesului, parchetul a decis inceperea urmaririi penale. In consecintam, invocind art. 413 CPC., am solicitat suspendarea procesului pina la finalizarea dosarului penal. Avocatul sau a protestat solicitind pastrarea cadrului fixat prin actiune, solicitind in plus, bazat pe acelasi argument, anularea tuturor dovezilor prezentate de mine privind caracterul bilateral al litigiului.
Instanta a respins solicitarea mea de suspendare pe motiv ca nu are legatura cu actiunea.
Va rog, cine poate sa-mi dea o indicatie, bibliografica sa o numesc, unde sa pot citi - un document, eventual articole de lege – pentru a ma lamuri in legatura cu acest subiect: posibilitatea de a limita actiunea numai la o latura a litigiului, de a limitarea cadrului judecatii la cel formulat prin actiune, fara sa tina cont de contextual litigiului (caracterul sa extins, bilateral in cazul de fata.), daca sunt posibiltati prin care pot ataca aceasta limitare a cadrului fixat prin actiune.
Multumesc