Buna ziua. In urma cu vreo 10 ani dupa moartea parintilor, fratele meu m-a dat in judecata pt casa de la tara spunand ca doar lui i se cuvine, casa ne ramasese ca mostenire de la parinti. Instanta a decis sa se imparta in mod egal si s-a facut si partajul, s-a impartit terenul plus casa, fiecare cu camerele lui. De atunci, din cauza unor probleme de sanatate el nu a mai trecut deloc pe acolo, dar ultima data cand a fost a luat si actele de proprietate ale casei, certificatele de deces ale parintilor. Eu mai trec din cand in cand, am mai facut mici reparatii. Acum as vrea sa fac cadastrul si sa vand partea mea pt ca nu mai am timp sa ma ocup si o sa cada, oricum valoarea nu e asa mare, dar nu am cum sa fac ceva fara acte. Nu am mai tinut legatura deloc cu el, prin fata lui am incercat sa fac rost de acte, dar nu am reusit, imi tot spune ca isi va face timp sa mi le dea, ma duce cu vorba de vreo 5 ani. Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac, cum pot sa fac rost de actele de proprietate? Multumesc!
Actul dvs de proprietate este hotărârea judecătorească prin care a fost finalizat partajul.Mergeti la instanta și solicitati copii legalizate de pe sentința respectiva..
Pierdut acte casa
marinica71
nu pot dezbate o mostenire dupa parintii mei pentru ca cineva de rea credinta a luat actele si sunt de negasit(actele casei).cum pot face rost de altele pt a ... (vezi toată discuția)