avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tata a decedat in 2019 casa a trecut pe numele meu iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tata a decedat in 2019 casa a trecut pe numele meu iar mama are uzufruct ...

tata a decedat in 2019 casa a trecut pe numele meu iar mama este uzufruct.. de curiozitate se poate trece casa de la mine pe mama? sa fie ea proprietar? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:40, 1 Mai 2023
Se poate. Dar de ce ați vrea asta?
La stadiul actual, dacă mama decedează, dvs deveniți proprietar deplin.
Dacă ii dați mamei toată proprietatea, o data ca o poate vinde/dona cui dorește, în al doilea rand, nu știți cum va evolua starea de sănătate a mamei in timp, iar o un imobil carui proprietar este la pat sau nu mai are discernământ este foarte greu de conservat si administrat, iar in al treilea rand, la decesul ei, va trebui sa dezbateti succesiunea, unde taxele vor fi calculate la valoarea întregului bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager decebaltraian decebaltraian Acum 10 ani am cumparat casa parintilor mei din Bucuresti. Contractul de vanzare-cumparare specifica uzufruct viager pentru parinti atata vreme cat ei sant in ... (vezi toată discuția)
A doua succesiune mostenire casa parinti picsipoc picsipoc Dupa decesul tatalui, fiind doi copii am facut succesiunea apartamentului dupa care eu, in calitate de copil am cedat partea mea mamei si fratelui in mod egal. ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)