avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rechemare din concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rechemare din concediu de odihna

Rechemare din concediu de odihna

In cazul in care angajatul a plecat in concediu de odihna, iar angajatorul decide sa il recheme din concediu in baza art. 151.(1) din Codul Muncii, cum se poate dovedi faptul ca angajatul a fost informat cu privire la rechemare?
Are angajatul obligatia sa isi verifice emailul sau telefonul (fie ele de serviciu sau personale) pentru a se informa daca angajatorul l-a rechemat la munca)? Sau care ar fi regulile in acest caz? Codul Muncii e sec si nu detaliaza speta.
Din cate stiu, din momentul in care angajatul a fost rechemat si nu se intoarce la lucru, zilele se considera absente nemotivate. Dar, revin, nu trebuie demonstrat ca angajatul a fost informat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 4 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general, rechemarea se face pe baza unei decizii care se comunica salariatului..nu telefonic .
Multumesc, e utila informatia, dar cum ii aduci salariatului la cunostinta decizia?

Cornel Vasile a scris:

In general, rechemarea se face pe baza unei decizii care se comunica salariatului..nu telefonic .

Prin posta cu confirmare de primire, pe email cu semnatura electronica..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechemare c.o Salariatul trebuie sa fie de acord cu rechemarea sa din concediul de odihna? El poate refuza sa se intoarca la munca in urma unei rechemari?Daca acesta a luat ... (vezi toată discuția)
Întrerupere co pentru evenimente deosebite Sanda L Sanda L Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație. Concediul de odihnă poate fi întrerupt pentru concediu evenimente deosebite (deces)? Este vreo bază ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna IonaPopDc IonaPopDc Buna seara, in ce conditii angajatorul poate sa anuleze o cerere de concediu? in data de 07.02.2017 am facut o cere online de co, a fost primita de superiorul ... (vezi toată discuția)