avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Obtin venituri si din salariu, cat si din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Obtin venituri si din salariu, cat si din pfa. Am ...

Buna ziua. Obtin venituri si din salariu, cat si din pfa. Am o intrebare legata de indemnizatia de crestere copil. In prima faza cei de la agentia de plati nu mi-au luat in considerare veniturile din pfa. Ulterior, am facut o cerere de recalculare, am primit decizia, dar tot mi se pare mai putin decat am calculat. Eu am nascut in 16.11.2022, nu am beneficiat de concediu prenatal, doar de concediu postnatal in baza salariului pana pe 31.12.2022. Stiu ca se iau in considerare veniturile realizate anterior nasterii. Deci pentru pfa cum se va calcula? 11 luni din 2022 si 1 luna din 2021? Si cum se face calculul exact? Spre exemplu pentru anul 2022 eu am considerat asa: (Venit net - cheltuieli deductibile - impozit - CAS - CASS) /12 luni. La suma rezultata am luat o pondere de 85%. Tot asa am considerat si pentru anul 2021. Dupa am adunat cele 2 sume rezultate din anul 2021 si 2022. Mentionez ca nu depasesc plafonul de 8500 de lei. Gresesc undeva? Acum am posibilitatea sa merg in instanta dar vreau sa știu ca am gandit cum trebuie. Totodata daca stiti un avocat care ma poate ajuta in aceasta speță, va rog sa imi comunicați. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 3 Mai 2023
decembrie 2020 - noiembrie 2022 este perioada eligibila pentru dvs.

perioada luata in calcul este : decembrie 2021 - noiembrie 2022

Venituri PFA : veniturile rezultate după scăderea impozitului pe venit și, după caz, a contribuțiilor sociale obligatorii datorate, conform legii.

Vedeti si
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu de crestere a copilului Luizar Luizar Buna ziua! Am intrat incepand cu luna 2017 in concediu prenatal. Am nascut in aceeasi luna si am cerut intrarea in CCC din decembrie. Nu mi-am suspendat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am urmatoarea neclaritate : sotia, care este insarcinata ... FLORIN177 FLORIN177 Buna ziua!Am urmatoarea neclaritate : sotia, care este insarcinata in 5 luni( trebuie sa nasca la mijlocul lunii mai) a lucrat pana in 30 noiembrie 2021, timp ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil calculat din salariu, somaj, pfa Ilinca23 Ilinca23 Buna ziua, Data probabila a nasterii este 30 noiembrie. Ultima zi de preaviz de la ultimul loc de munca a fost 4 ianuarie 2013. Acordare somaj ... (vezi toată discuția)