avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plati compensatorii in urma disponibilizarilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plati compensatorii in urma disponibilizarilor colective

Buna ziua,

In data de 28.04.2023 am primit o instiintare, ca nu mai pot desfasura activitatea de prestari servicii in cadrul insitutiei pentru care se desfasoara respectiva prestare , si mi se ofera un alt post, in cadrul aceleiasi institutii, dar la un alt departament. Am refuzat propunerea respectiva......ulterior mi s-a dat un preaviz de 20 zile in vederea intreruperii relatiilor contractuale.
Tin sa precizez ca sunt incadrat cu CIM nedeterminat, de circa 15 ani.
Avand in vedere ca sunt in total mai mult de 8 salariati care trebuie sa plece in aceleasi conditii cu mine, doresc sa stiu daca am dreptul la plati compensatorii, cnf codului muncii.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
Cosmin 9696, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 3 Mai 2023
Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii dupa ccc tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara! Am nevoie de niste lamuriri pt situatia urmatoare: O angajata se reintoare la serviciu dupa 2 ani de CCC. Inainte de a i se suspenda CIM(durata ... (vezi toată discuția)
Concediu adrianiliescu1959 adrianiliescu1959 Buna ziua, Am lucrat cu contract pe perioada nedeterminata intr-o firma cam 40 zile si postul a fost defiintat de agajator. 1)Am dreptul la concediu aferent ... (vezi toată discuția)
Desfiintare departament PasatGeorge PasatGeorge In cazul in care am incheiat un contract pe perioada nederminata cu o societate, iar acum au luat hotărârea de a desființa departamentul in care lucrez, ... (vezi toată discuția)