avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca anii de vechime ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca anii de vechime cu functia ...

Buna ziua,
va rog sa mi spuneti daca anii de vechime cu functia Responsabil de functiune (cu studii superioare) se poate lua in considerare ca si vechime necesara la un concurs (buget) pt post de economist .
In perioada cu functia Responsabil de functiune am avut atributii de receptie marfa scriptic,sef departament,gestiune,calcul salarii
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: sabou , utilizator 16:57, 3 Mai 2023
da,diploma mea este de Stiinte Economice Contabilitate de Gestiune
am cerut adeverinta ca am fost incadrata cf studiilor economice pe functiile respective
In cazul unui raspuns negativ cum ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
sabou, utilizator
Perioada asimilata vechimii in specialitatea studiilor reprezinta perioada in care o persoana a desfasurat in mod efectiv o activitate profesionala in specializarea studiilor absolvite.

La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării. ..art.7 alin.6 HG 905/2017

La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate. ..art.34 alin.5 C.mun.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarea poatr fi transmisa:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc pentru consiliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte doveditoare vechime specialitate studii, participare concurs, ... LaurentiuAdy LaurentiuAdy Acte doveditoare vechime specialitate studii, participare concurs, cf. HG 286/2011 Speta:-angajat din 2007 firma privata comert, vanzari, servicii-functie sef ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta vechime in specialitatea studiilor (am fost incadrata economist dar am licenta in stiinte administrative) MhMEla MhMEla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ... Am finalizat studii superioare ASE si sunt licentiata in stiinte administrative. Am ocupat o functie de economist la o ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la absolvire facultate petu petu Sunt sef birou intr-o institutie publica.Am o vechime in munca de 23 ani.Pana in anul 2008 am fost incadrata ca si contabil IA cu delegatie de sef birou.In ... (vezi toată discuția)