avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... personal contractual
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

personal contractual

cu ce articol din codul muncii sa incetez un contract de munca al unui contractual dintr-o primarie , ca sa poata sa beneficieze de somaj , iar organigrama aparatului de specialitate sa ramina neschimbata in sensul sa nu mi se desfiinteze postul ocupat de persoana in cauza.
Cel mai recent răspuns: straina , utilizator 09:27, 27 Ianuarie 2010
nu prea aveti alternative.... :)
Pai sa o luam "babeste": dintr-o institutie publica, se pleaca cam in urmatoarele moduri:
- prin demisie sau acordul partilor: cel care pleaca nu primeste ajutor de somaj.
- prin desfacerea contractului de munca: fie desfiintarea postului sau disponibilizare colectiva (deocamdata nu este cazul), ori pentru cauze disciplinare (nu cred ca ar conveni celui care pleaca).
Nu prea ar fi variante...
Off topic: poate "aveti noroc"#-o si se voteaza legea cu normativul de personal in institutiile publice si atunci problema dvs. se rezolva de la sine (Doamne feri!!)
"ori pentru cauze disciplinare (nu cred ca ar conveni celui care pleaca" e un motiv imputabil persoanei...si nu ar beneficia de somaj, chiar daca, sa zicem, i-ar conveni ...
nici "norocul" nu e o solutie, pentru ca, postul se doreste a fi mentinut, iar daca, sa zicem, se reinventeaza, obligatia angajatorului este s-o cheme inapoi la munca , pe persoana care l-a detinut anterior. Refuzul...ar atrage incetarea platii somajului....
Nu, din pacate, nu cred ca este posibil ce vreti dvs., decat doar daca desfiintati postul. :)
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari politie dani_80 dani_80 buna ziua i-mi pote spune cineva in ce conditi poti fii dat afara din politie(disponibilizat ,restructurat) si cu cate zile inainte trebuie sa fii anuntat si ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante? (vezi toată discuția)
Incheiere cim dupa ccc adynagabryela adynagabryela Buna ziua, La sfarsitul lunii mi se incheie perioada CCC. Am fost chemata la munca pt o discutie cu administratorul si acesta mi-a propus sa-mi incheie CIM ... (vezi toată discuția)