avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un autoturism proprietate personala pe care doresc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un autoturism proprietate personala pe care doresc sa il vand ...

Am un autoturism proprietate personala pe care doresc sa il vand catre o alta persoana fizica, cu plata unui avans si a unor rate lunare egale.
Fiind contract de vanzare cumparare intre doua persoane fizice, nu ii voi inmana cumparatorului actele autoturismului in original pana la plata ultimei rate.
As dori sa stiu ce risc si ce variante am daca cumparatorul va refuza sa plateasca ratele?
Cel mai recent răspuns: Vladdnl , utilizator 19:15, 6 Mai 2023
Ce perioada intentionati sa acordati pentru plata integrala auto?
Aveti in vedere ca dispozitiile in vigoare obliga proprietarul sa noteze pe rol fiscal auto in termen de 30 de zile si sa finalizeze procedura de inmatriculare in termen de 90 de zile,or daca documentele raman la dv cumparatorul nu poate parcurge procedurile mentionate
Daca intentionati sa retineti documentele originale pana la achitare integrala rezulta ca talonul va ramane in posesia dv iar cumparatorul nu va putea utiliza vehiculul
Cumparatorul va putea trece autoturismul pe numele lui abia dupa plata integrala (10 rate lunare). Pana atunci, va ramane pe numele meu.
Fix ca in cazul leasingului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism octavian0110 octavian0110 Buna seara ! Maine intentionez sa vand un autoturism, insa nu ma pricep foarte bine la prodeura necesara; mentionez ca acest autoturism este inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto - acte incomplete. Seca Seca Buna seara. In septembrie 2017 am cumparat un autoturism. Persoana de la care l-am cumparat preluase un leasing, il finalizase insa nu-si trecuse masina in ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii in 30 zile ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE In contractul de vanzare-cumparare a autoturismului este prevazut ca transferul de proprietate se face la momentul platii integrale. Obligatia de radiere a ... (vezi toată discuția)