avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Eu si sotul suntem împreună de mulți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Eu si sotul suntem împreună de mulți ani. Înainte ...

Buna ziua,

Eu și soțul suntem împreună de mulți ani. Înainte de căsătorie, a luat un apartament prin programul prima casă, pe numele lui. Între timp (doi ani mai târziu), ne-am căsătorit și avem doi băieți. Soțul a suportat ratele în primii 5 ani. De atunci, lucrurile s-au schimbat și de 4 ani eu achit ratele și absolut toate cheltuielile casei și ale întreținerii noastre si ale copiilor (sunt singurul venit în casă), iar lucrul acesta nu se va schimba curând și este posibil ca eu să finalizez plata imobilului. Nu pot să nu mă gândesc că eu nu figurez nicăieri în actele casei, doar achit. Oare este necesar să modificăm ceva în documente, astfel încât să am si eu drepturi asupra casei, sau faptul ca ne-am căsătorit doi ani mai târziu de la contractarea creditului, e de ajuns?

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
RebecaDum, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 20:10, 7 Mai 2023
Aveti drept de creanta pt ratele platite, sigur ca nu e ca si cum ati fi proprietar..
Daca vrea, sotul va poate improprietari.
Achiziționată cu 2 ani înainte de căsătorie, deci înainte de căsătorie, casa este bun propriu al soțului, iar dvs. nu aveți decât un drept de creanță. Situația dvs este destul de complicata dacă soțul nu vrea sa acționeze. O soluție ar fi sa va schimbați regimul matrimonial la notariat, pentru ca în regimul comunității legale de bunuri, nu aveți drept la casa. Și trebuie sa mai și demonstrați ca dvs ati plătit, ca ati avut venituri etc în cazul unui eventual divorț. În caz de moștenire, situația se complica și mai mult în funcție de gradele de rudenie. Dacă vreți sa va asigurati ca nu rămâneți pe drumuri, iar soțul este de acord, acționați acum.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
Mirrella P., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar Felicia Geru Felicia Geru Buna ziua, In 2017 am făcut un credit ipotecar pe 17 ani și am achiziționat un apartament . Creditul a fost făcut pe numele meu, eram necăsătorită. In ... (vezi toată discuția)
Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 ... AlinaMaria23 AlinaMaria23 Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 luni doresc sa il trec pe sot cu 1/2 cota la o casa cu credit, trebuie sa asteptam 1 an ca sa ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un apartament pe numele meu înainte de oficializarea relației cu actualul soț. va avea el vreodată drepturi la acest imobil? Gina84 Gina84 Buna ziua! Sunt căsătorită de 2 ani. Am achiziționat un apartament dinainte de căsătorie și eram cu actualul sot. Sotul meu va avea vreodată drept la ... (vezi toată discuția)