avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire asociat dintr-un S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire asociat dintr-un S.R.L.

Buna ziua, suntem doi administratori ce am infiintat un S.R.L. in anul 1998 cu participatiune 50% - 50% fiind rude, cumnati, Eu nu mai am nici un fel de activitate ori implicare din anul 2005 intrucat am hotarat sa ma retrag angajandu-ma. Am discutat impreuna aceasta si s-a luat decizia de comun acord ca el sa administreze singur societatea, din pacate fara nici un fel de document. La abandonul meu nu exista nici un fel de datorie, acum dupa administrarea firmei din 2005 a asociatului meu societatea are o datorie nu foarte mare 2000-3000 lei la care s-au adaugat penalizari de 20.000 lei datorita neplatii la timp (TVA). Eu doresc sa ies din aceasta firma. Stiu ca trebui sa fie si celalat administrator de acord si sper sa il obtin. Va rog sa-mi explicati cat mai simplu ce trebui sa fac si mai ales doresc un model/formular AGA .
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:02, 7 Mai 2023
Trebuie mai întâi sa semnați la notar un contract de cesiune (vanzare) părți sociale cu celalalt asociat, contract pe care ulterior tot împreună sa-l înregistrați la registrul comerțului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat din firma Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Sunt asociat impreuna cu alta persoana la o firma( S.R.L.). Suntem asociati 50%-50%. Asociatul meu ia hotarari singur si de foarte multe ori m-a ... (vezi toată discuția)
Cedare 50% din srl Luchian.C Luchian.C Buna ziua, Eu impreuna cu inca 1 asociat detinem un SRL. As dori sa renunt la cele 50% din firma/sa ma retrag. De ce acte am nevoie si ce trebuie sa fac eu ... (vezi toată discuția)
Iesire din asociere arrobad381 arrobad381 Buna ziua, in societate sunt 2 asociati.Cel care nu este administrator doreste sa se retraga. Mentionez ca societatea nu are activitate din martie 2010( ... (vezi toată discuția)