avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum fac sa obtin custodia fetitei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum fac sa obtin custodia fetitei?

salve.locuiesc de 6 ani in italia,am o fetita de 4 ani care ii poarta numele barbatului cu care stau,chiar daca acesta nu este tatal ei,dar a recunoscuto si ii poarta numele.problema mea est foarte complicata,noi am hotarat sa nu mai stam impreuna,as vrea sa plec dar pasaportul meu a scazut si fetita este trecuta pe pasaport.nu stiu daca el este deacord sa imi dea imputernicire ca sa pot merge sa ii fac pasaport.am sunat la consulat si au spus ca singura mea sansa e sa ii innaintez instanta pt a obtine incredintarea copilului............aici in italia ..........sau in romania.ce trebuie sa fac?singurul lucru care il pot obtine fara semnatura este un titlu de calatorie pt a veni in romania pt fetita...............dar dupa ce am de facut si care este timpul necesar pt a obtine aceasta custodie a fetitei??????????va rog raspundeti cat mai repede ca sunt disperata efectiv!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:47, 26 Ianuarie 2010
Puteti solicita incredintarea in Rom. doar daca fetita este nascuta in Ro,. Altfel nu.Trebuie sa contactati un avocat sa va reprezinte...de durat poate dura destul deoarece trebuie citat tatl fetitei in Italia...depinde de instanta unde va judecati cat este de aglomerata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o declaratie de insotire a minorului din italia? e.eine e.eine Buna ziua,suntem o familie de romani stabiliti cu contract de munca in Italia avem o fetita in varsta de 2 ani nascuta in Italia; intr-o calatorie anterioara ... (vezi toată discuția)
Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)