Buna ziua,
Rog o opinie pe speta urmatoare:
Avand in vedere faptul ca sunt in concediu de maternitate inca din luna august 2022, am dreptul sa primesc de la angajator bonusul anual de performanta aferent anului anterior?
Mentionez ca anul trecut am lucrat in perioada ianuarie - iulie inclusiv, deci logic ar fi sa primesc un bonus proportional cu aceasta perioada.
Citisem ca sumele cu titlul de prima sau bonus pot fi acordate, insa nu cunosc articolul de lege care sa sustina asta.
Angajatorul mi-a comunicat ca din cauza faptului ca sunt in concediu crestere copil nu mi se va vira acest bonus si vreau sa stiu daca am dreptul sa contest decizia sa.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri celor care isi rapesc din timp sa imi scrie.
OUG 111/2010
art.16
...
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită se află în una sau mai multe dintre următoarele situații:
a) primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creșterea copilului, altele decât cele rezultate din desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu;
....
Bonus in ccc
SAnca85
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul in timpul CCC la un venit suplimentar, fara a pierde indemnizatia? E un bonus, inca nu stiu valoarea, pentru ... (vezi toată discuția)