avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face la notar declarație pe propria ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face la notar declarație pe propria răspundere că ...

Se poate face la notar declarație pe propria răspundere că sunt moștenitor(succesiunea nefiind efectuată)?Menționez că primăria unei comune solicită această declarație pentru a fi înregistrat ca plătitor de impozit pentru străbunica mea.Impozitul este înregistrat pe numele unei rude care nu are nici ea certificat de moștenitor.În localitate se desfășoară lucrări de cadastrare și de punere în posesie
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:28, 9 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate.
Iar înregistrarea la impozit se face pe baza unui act de proprietate.
Dvs trebuie sa dezbateti succesiunea și sa obțineți un certificat de moștenitor. Apoi, va înregistrați la impozit. Altfel, dați niște bani degeaba, pentru un bun care nu va aparține legal.
Și sa nu aveți impresia ca dacă plătiți nu știu câți ani veți deveni proprietar
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2023
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista varianta declaratiei pe proprie raspundere asupra calitatii de mostenitor
Parcurgeti procedura dezbaterii succesorale si in baza certificatului de mostenitor deschideti rol fiscal la autoritatea fiscala teritoriala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea certificatului fiscal popem popem Buna seara Va rog sa ma ajutati intr-o problema ivita cu cei de la taxe si inpozite Luna trecuta am deschis ... (vezi toată discuția)
Va rog, cum este bine sa procedez: 1. sa merg mai departea si ... micky290597 micky290597 Va rog, cum este bine sa procedez: 1. Sa merg mai departea si sa dezbat succesiunea pentru Salistea casei pe baza schitei cadastrale intocminte inainte de ... (vezi toată discuția)
Mostenire.proprietar czaba czaba Sunt singurul fiu si singura ruda a tatalui meu decedat acum o luna,cum devin propeietar al spatiului detinut de acesta (vezi toată discuția)