avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, as avea o întrebare legată de o amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, as avea o întrebare legată de o amenda primită ...

Buna ziua, as avea o întrebare legată de o amenda primită pentru un autovehicul pe care nu îl mai dețin! La data primirii amenzii autovehiculul era vândut, am depus contestație împotriva procesului verbal dar nu am mai primit nici un răspuns de soluționare, iar acum am primit o citație de chemare în judecată! As dori sa știu ce as putea face, cum se poate rezolva?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:31, 10 Mai 2023
Probabil a venit momentul infatisarii in instanta, nu ca ati primit o cerere de chemare in judecata. Daca depuneti contestatie inseamna ca apelati la judecata, nu ca va da cineva dreptate si va trimite un raspuns. Dreptatea se stabileste in instanta. Trebuie sa va prezentati si sa fi depus la dosar copie in 2 ex dupa contractul de vinzare cumparare respectiv, sau alta proba care sa ateste ca nu mai sunteti in posesia acelui autovehicul dintr-o anumita data.
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2023
latka, utilizator
am depus contestație împotriva procesului verbal dar nu am mai primit nici un răspuns de soluționare

Conform dispozitii in vigoare contestarea PV rutiere se realizeaza la instanta de judecata,
Daca ati depus contestatie se prezuma ca ati avut interesul pentru solutionare in favoarea dv si v-ati prezentat la termenele de judecata -astfel ca nu se intelege
nu am mai primit nici un răspuns de soluționare,

Acum daca ati primit citatie de chemare in judecata,va revine obligatia sa dati curs citatiei ,urmand fie sa va reprezentati personal fie sa solicitati implicarea unui avocat care dupa ce studiaza documentele din dosar va hotari strategia de reprezentare si de aparare a intereselor dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie a unui pv incheiat de politia rutiera din 18 02 2013 - nu a primit termen nici pana in prezent catalina.p catalina.p Am depus in 18 02 2013 ( dupa intrarea in vigoare a NCPC-15 02 2013 ) la judecatoria specificata in PV , o contestatie la PV de contraventie intocmit de ... (vezi toată discuția)
Citatie - plangere contraventionala cora1 cora1 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pentru ca nu sunt familiarizata cu termenii juridici si nu prea stiu ce pasi trebuie sa urmez. In luna ... (vezi toată discuția)
Contestator intr-un dosar de executare silita razvan225 razvan225 Buna ziua, Am cumparat o masina in luna martie pe care nu am inmatriculat-o inca, si am aflat de la fostul proprietar (am vazut si somatia) sau inceput ... (vezi toată discuția)