avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament pentru tert
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament pentru tert

Buna ziua. Parintii vor sa imi cumpere un apartament si sa il treaca direct pe numele meu. Se poate face asta doar prin contract de cumparare sau va fi nevoie si de un contract de donatie?
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2023
alx1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:38, 9 Mai 2023
Prin contract de vânzare se poate, doar dacă în prealabil ii împuterniciți pe părinți printr-o procura, sa cumpere în numele dvs.
Dacă sunteți căsătorit, imobilul cumpărat va fi bun comun cu soția, iar în caz de divorț va fi inclus la partaj.

Dacă cumpără părinții dvs și ulterior, va donează apartamentul doar dvs, imobilul va fi bunul dvs propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort .. luci-an luci-an 1- detin un apartament de 6 ani propietate personala ...ma insor..doame feri ma despart ,EA are dreptu la impartirea apartamentului?.. 2 - in timpu ... (vezi toată discuția)
Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament din banii parintilor pisoi502 pisoi502 Buna ziua, suntem casatoriti de ceva vreme, iar parintii au reusit sa vanda o mostenire si ar vrea sa ne ajute sa ne cumparam o locuinta. Cum se pot face ... (vezi toată discuția)