avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... daca am comandat un produs la o firma care ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

daca am comandat un produs la o firma care comercializa acel produs inseamna ca am incheiat un contract la distanta cu firma?

Anul trecut prin februarie sau martie am facut comanda la firma Provea la un set arabella si nu a ajuns nici pana in ziua de azi acest set la mine .
In luna septembrie am primit prima scrisoare de rapel .In aceasta scrisoare a aparut setul comandat de mine si un alt produs trecut si suma care ar trebui sa o platesc.
Am purtat o discutie prin intermediul mailului cu o persoana de la relatii clienti cu privire la neajungerea la mine a celor doua colete de atunci tot primesc scrisori de rapel ( 4 la numar ) .
Va rog sa ma sfatuit ce trebuie sa fac .

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 16:32, 29 Ianuarie 2010
Se aplică Ord 130 privind contractele la distanţa.
Firma respectiva are sediul in Elvetia. Prin urmare trebuie determinata legea aplicabila, potrivit dreptului international privat.
Pe scurt si simplificat, se aplica legea aleasa de parti (verificati termenii si conditiile). In lipsa unei alegeri, se aplica legea statului cu care contractul are cele mai stranse legaturi (de obicei, legea statului in care isi are sediul comerciantul).
Ati putea face o reclamatie catre protectia consumatorilor din Romania, dar raspunsul pe care il veti primi va fi ca, in lipsa unui reprezentant legal al firmei in Romania, nu pot face nimic.
Puteti utiliza si formularul de pe site-ul Biroului Federal al Consumului din Elvetia (doar in germana, franceza si italiana): [ link extern ] .
Incercati totusi si la www.eccromania.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse provea genocatz genocatz BUNA ZIUA Am comandat folosind un talon dintr-o revista niste produse “ Miriale – o marca a grupului Provea” ( lenjerie de corp).In ... (vezi toată discuția)
Marfa din elvetia eugenilean eugenilean Buna dimineata! Acum vreo 6 luni am primit cu revista Readers Digest un fel de carte postala cu oferta promotionala la lenjerie, oferta din Elvetia. Am ... (vezi toată discuția)
Comert la distanta plummy plummy Buna ziua! Am o cunostinta care a facut o comanda acum ceva vreme prin internet la o firma. A comandat ceva aflat in oferta (compleu lenjerie intima cu 25 de ... (vezi toată discuția)