avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitarea dividendelor catre organismele de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitarea dividendelor catre organismele de plasament colectiv?

Buna ziua!
Avand in vedere modificarile in ce priveste impozitarea dividendelor incepand cu 01.01.2023 , la plata dividendelor catre organismele de plasament colectiv fara personalitate juridica se retine impozitul de 8%?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2023
george-neagu, moderator
Da, la dividendele distribuite/platite după 1 ianuarie 2023.
Buna seara. Cu privire la impozitarea dividendelor platite catre organisme de plasament colectiv, de ce sa le fie retinute impozit pe dividende? Ele sunt fara personalitate juridica, si art. 43 din Codul Fiscal se aplica doar persoanelor juridice. Si la alin. 5 sunt doar fondurile de pensii mentionate expres ca intrand sub incidenta impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe dividende rat maria rat maria Buna ziua . Actionariatul unei firme infiintate in septembrie 2013 este alcatuit din doua persoane juridice cu un procentaj de 90, respectiv 10 %. Cand s-au ... (vezi toată discuția)
Dividende filip lumi filip lumi In anul 2009 am repartizat o parte din profitul net, aferent anului 2008, in contul 117, la cerintele banci. Pot repartiza acum , in 2010, aceasta suma in ... (vezi toată discuția)