avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata

Buna seara , sotul meu a avut un apartament luat prin credit ipotecar, nemaiputand plati ratele l-a lasat bancii ( anul 2012). In 2015 apartamentul a fost vandut la licitatie .Acuma i -a venit o somatie de plata pt impozit pe anii 2013 2014 (pana in 2012 fiind platit impozitul) .Intrebarea mea este : nu trebuia sa fie sterse toate datoriile apartamentului odata ce a fost vandut , el facand si darea in plata. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 03:30, 11 Mai 2023
Sotul dv in anul 2012 cand a lasat apartamnetul bancii a facut nformarea la autoritatea fiscala ?
Impozitul aferent apartamentului legal trebuia sistat la momentul predarii catre banca cu informarea autoritatilor
Deoarece sotul nu a informat autoritatea fiscala teritoriala in evidente apartamentul a rams pe rolul sotului pana la data adjudecarii prin licitatia publica ocazie cu care a fost trecut pe rol fiscal adjudecatarul iar autoritatea fiscala a comunicat somatie de plata obligatii anuale restante in evidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste impozitul pe venit in urma unei executari silite bianca34 bianca34 Buna seara, in urma cu putin timp am fost executata silit pentru un credit neachitat si pentru care am girat cu un apartament. La a treia licitatie organizata ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Se poate reactualiza somatia de plata inscrisa ptr un imobil pe masura ce se fac recuperari partiale (prin vanzari la licitatie)din suma datorata initial? husseincudop husseincudop Am fost executat silit ptr .restante la plata unui credit ipotecar. La a treia licitatie apartamentul a fost adjudecat de catre un cumparator. [b]In ... (vezi toată discuția)