avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Ma interesează pentru nepoata mea care a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Ma interesează pentru nepoata mea care a născut ...

Bună ziua! Ma interesează pentru nepoata mea care a născut de 2 luni și nu a lucrat în timpul sarcinii deci nu are alt venit în afara de alocația copilului! Poate beneficia de indemnizație dacă plătește acum s au dacă există alte indemnizații cui ar trebui sa se adreseze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:24, 13 Mai 2023
Buna ziua,
Cu ce s-a ocupat pana la nastere?

Nu poate plati din urma pentru a primi aceasta imdemnizatie dar mai sunt si alte cai, in afara de a avea un venit impozabil-salariu... pentru a beneficia de ea si de aceea intreb ce ocupatie a avut inainte de nastere.

Cat despre alt ajutor... puteti intreba la primarie sau poate va ajuta altcineva cu un raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2023
Ionut.ion, utilizator
Nu va beneficia de indemnizatie, chiar daca va plati din urma contributiile .. legea este destul de clara, plata contibutiilor nu are nlegatura cu acordarea indemnizatiei CCC.

Inainte de nastere ce alt statut avea nepoata dvs., eleva, studenta, somera inregistrata la AJOFM etc.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Mai 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti pentru a doua nastere pedr0s pedr0s buna ziua ma adresez dvs cu o intrebare.... sotia mea a nascut pe 16.11.2011 un baietel si prealabil avand o fetita de 5 ani.... as dori sa stiu daca se mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului nicolle45 nicolle45 Fiica mea este angajata din 5 mai 2011, a ramas insarcinata si naste intre 15-20 februarie 2012. Intra in concediu de maternitate dupa ce naste. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate mrgogu mrgogu Buna ziua! Tatal poate beneficia de concediu de maternitate in situatia in care mama nu a lucrat nici o zi? In cazu ca da, In ce conditii? Va multumesc (vezi toată discuția)