avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. In jurul orei 16 am primit o nota de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. In jurul orei 16 am primit o nota de contestatie ...

Buna seara.
In jurul orei 16 am primit o nota de contestatie pentru incalcarea HCL 199/2019 in Turda. Pe nota scria ca amenda este cuprinsa intre 800 si 1500 lei iar in HCL este de intre 400 si 800 pentru incalcarea Art. 26 lit. f). Este acest lucru legal? Daca platim contraventia in 48 de ore este injumatatita contraventia?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:10, 13 Mai 2023
Ce e aia nota de contestație?!? Nu există așa ceva. Posibil să fie proces verbal de contravenție. Dacă nu e asa ceva, nu are nici o valoare.

Dacă e PV de contravenție, trebuie să plătiți, în 15 zile, jumate din minimul specificat in PV. Cine știe ce versiune mai veche a HCL ați citit.

Daca cititi atent veti constatat ca este vorba despre nota de constatare incalcare disp HCL nr 199/2019 nu de contestatie
Art. 26. În vederea asigurării disciplinei privind oprirea, parcarea şi / sau staţionarea autovehiculelor şi atelajelor, pe domeniul public sau privat al Municipiului Turda în locuri special amenajate sau alte locuri decât cele special amenajate de către Primăria Municipiului Turda (prin serviciul specializat / delegat), este interzis şi constituie contravenţie următoarele:
f) blocarea intrării/ieşirii autovehiculelor din parcările special amenajate, garaje, curţi, ganguri,etc.
Art. 27.
Contravențiile prevăzute la art. 26 se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 400 lei – 800 lei.
;

Daca dv detineti probe temeinice aveti dreptul legal sa contestati amenda la instanta de judecata responsabila teritorial
Puteti achita jumatate din valoarea amenzii in termne de 48 ore
Amenda s-a modificat în septembrie 2022 la minim 800 RON. Și nu poate fi nota de constatare, ci proces verbal de constatare.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenda valentina1979 valentina1979 IN DATA DE 26.04,LA ORA 18:10 AM PRIMIT AMENDA PTR EXCES DE VITEZA,IN PITESTI.AM EFECTUAT PLATA ON-LINE AZI LA ORA 16.30 IAR SISTEMUL M-A OBLIGAT SA O PLATESC ... (vezi toată discuția)
Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute ... bep bep Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute limitele amenzii, poate fi acesta un motiv sa faci contestatie? Și dacă în procesul-verbal nu ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)