avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de granituire

Buna ziua,
As dori un sfat ca sunt disperat. De patru ani am deshis un proces de granituire cu doi vecini care au calitatea de parati. S-a ajuns la faza finala, judecatoarea trebuia sa ia decizia. Dupa vreo doua luni in care s-a tot amana decizia, s-a trezit ca unul dintre vecini, nu apare pe CF pentru ca nu a facut sucesiunea. Acuma dupa 4 ani de plimbari judecatoarea a suspedat procesul de granituire si ne cere sa deschidem o actiune oblica ca sa-l oblig sa-si faca sucesiunea. este corect cum s-a procedat? De ce judecatoarea nu s-a sesizat de la inceputul procesului? De ce oamenii care nu-si fac actele sunt avantajati?

Multumesc,

Vali
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Mai 2023
gabriel298, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriel298 , utilizator 17:08, 13 Mai 2023
Buna ziua,
Nu se poate spune ca sunt avantajati oamenii care nu-si fac actele.
Dar, in cazul dvs. trebuia inca de la inceputul procesului sa observati ca unul dintre parati nu apare pe CF. Si avocatul pe care l-ati avut, trebuia sa faca o procedura prealabila pentru rezolvarea acestei situatii.
Cu privire la suspendare, este corect ce s-a dispus,
Acum promovarea de catre dvs. a unei actiuni de obligare a acestuia sa-si faca succesiunea, este cam costisitor pentru dvs.
Trebuie sa analizati, impreuna cu avocatul dvs., identificarea unei alte solutii, mai putin costisitoare, pentru rezolvarea problemei.
Din pacate judecatoarea nu acepta declaratiile lor si faptul ca locuiesc in casa vecina, ne obliga sa facem o actiune oblica. Am intrebat la inceput avocatul si ne-a spus ca nu este nici o problema ca nu are sucesiunea, noi am chemat ca si parati pe cei trei frati. Nici o declaratie facuta la notar de parati nu a fost aceptata de judecatoare.

Ar mai fii alta solutie?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Gard construit gresit de vecin (cu 20 cm), in favoarea mea tlc tlc Salut, Detin un teren in Popesti Leordeni / Drumul Fermei, cumparat in 2004 (sa-i zicem T1). Vecinul de pe terenul alaturat a construit in 2005 un gard din ... (vezi toată discuția)
Fond - granituire danut84 danut84 Buna , am nevoie de un sfat . in urma cu 8 ani , am cumparat un teren in apropierea orasului oradea , am inceput constructia viitoarei case , la 4 luni aprox ... (vezi toată discuția)