avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil (apartament) mai multor parti (donatari)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil (apartament) mai multor parti (donatari)

Buna ziua,

Detin un apartament din 1999 si acum vreau sa il donez, dar nu integral aceleasi persoane. Vreau sa donez jumatate unei rude , iar cealalta jumatate altcuiva (unei alte persoane sau unui ONG), in ideea ca va fi vandut si vor imparti suma. Este posibil legal acest scenariu si ce ma sfatuiti conform cu legea, asa incat sa previn probleme intre cele doua parti donatare dupa incheierea donatiei?
Multe multumiri.
Crsitina
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
CrisDM, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:53, 14 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este posibil legal.
Problemele vor fi întotdeauna posibile când exista cel puțin 2 coproprietari pe un imobil si pot fi rezolvate printr-un partaj în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament în coproprietate tată-fiică. poate fiica înstrăina cota ei unei terțe persoane? ContSters234338 ContSters234338 Buna seara, am o mare rugaminte la Dvs sa ma ajutati intr-o anumita problema si anume: in anul 2002 am vandut un apartament, eu fiind unicul proprietar.Cu ... (vezi toată discuția)
Probleme coproprietate. Leri Leri As avea 2 intrebari legate de situatia mea. In urma cu cateva zile tatal meu mi-a donat jumatatea lui dintr-un apartement (mostenire de la o ruda de-a sa). ... (vezi toată discuția)
Cedez jumatatea mea de teren coproprietarului care nu o vrea! cum procedez? MariaAlexandra MariaAlexandra Buna ziua, Vreau va rog sa ma lamuriti intr/o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Impreuna cu x am cumparat un teren. Suntem coproprietari. Eu ... (vezi toată discuția)