avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire în cazul mai multor creditori
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire în cazul mai multor creditori

Bună ziua!
Mă numesc Loredana și sunt cadru didactic la un liceu tehnologic din Târgu-Jiu.
Am intentat proces unității școlare
și directorului acesteia și, deși am câștigat cauza, directorul nu a avut calitate pasivă, iar eu trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pe care le-a făcut acesta.
Eu am așteptat să am o discuție cu directorul în legătură cu modalitatea în care să îi virez banii (era plecat în proiect), dar acesta m-a executat silit adăugând la suma de 1700 lei, 1200 lei cheltuieli cu executarea, școala fiind terț poprit.
Am înaintat o adresă directorului, serviciului secretariat și departamentului contabilitate, înaintea întocmirii statelor de plată prin care, în temeiul art. 169 din Codul Muncii, solicitam ca, datorită faptului că am un credit imobiliar și un credit auto pentru care plătesc rate lunare de 2200 lei (am atașat contractele de credit și scadențarele actualizate), adică am nevoie de 2200 lei pe lună să acopăr alte datorii conform alin. (3), lit. d) al articolului invocat, să mi se rețină din salariu pe lună diferența de bani până la jumătatea salariului net, adică 300 lei, salariul meu net fiind de 5000 lei în această lună, conform alin. (4) al art. 169 CM.
Nu am primit răspuns și mi s-a reținut din salariu cu 1 leu mai puțin decât 1/3 din salariu, adică 1665 lei, care adăugați la datoriile lunare de 2200 lei, mă lasă fără jumătatea "de aur" a salariului net, care este de neatins.
Intenționez să fac plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor pentru că mi s-a reținut mult mai mult din salariul net decât permite legea, deși, eu de bună credință am demonstrat ce grad de îndatorare am înaintea completării statelor.
Sunt îndreptățită să fac această plângere?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
BRUJAN ISABELA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:42, 15 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nici vorba. Cand e vb de limita la executare, nu se are un vedere ce alte cheltuieli aveti.
Problema dvs poate rezolva, in sensul popririi a mai putin de 1/3, doar prin contestatie la executare.
Ati gresit de la inceput asteptand sa aveti discutii, in loc sa platiti. Normal ca având boală pe dvs, a dat fuga sa va execute.
Dar plangere penala faceti fix degeaba, nu e abuz in serviciu.
Mulţumesc frumos pentru răspuns!
Sper că nu vă deranjez dacă vă mai adresez o întrebare!
Cum ar fi trebuit ca să procedez să plătesc suma directorului, cănd plata trebuia făcută către o persoană fizică ale cărei conturi nu le cunosc şi, sunt sigură, că nu mi-ar fi fost comunicate tocmai pentru a fi executată silită?
ati fi apelat la executor, suma se consemneaza la cec

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate opri salariul in intregime? flooderonline flooderonline Am 2 executari pe salariu una pusa de angajator si una pusa pe conturile bancare. Ideea este ca de aproape 3 luni nu am mai platit la un credit si un card de ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, ... (vezi toată discuția)