Bună ziua!
Mă numesc Loredana și sunt cadru didactic la un liceu tehnologic din Târgu-Jiu.
Am intentat proces unității școlare
și directorului acesteia și, deși am câștigat cauza, directorul nu a avut calitate pasivă, iar eu trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pe care le-a făcut acesta.
Eu am așteptat să am o discuție cu directorul în legătură cu modalitatea în care să îi virez banii (era plecat în proiect), dar acesta m-a executat silit adăugând la suma de 1700 lei, 1200 lei cheltuieli cu executarea, școala fiind terț poprit.
Am înaintat o adresă directorului, serviciului secretariat și departamentului contabilitate, înaintea întocmirii statelor de plată prin care, în temeiul art. 169 din Codul Muncii, solicitam ca, datorită faptului că am un credit imobiliar și un credit auto pentru care plătesc rate lunare de 2200 lei (am atașat contractele de credit și scadențarele actualizate), adică am nevoie de 2200 lei pe lună să acopăr alte datorii conform alin. (3), lit. d) al articolului invocat, să mi se rețină din salariu pe lună diferența de bani până la jumătatea salariului net, adică 300 lei, salariul meu net fiind de 5000 lei în această lună, conform alin. (4) al art. 169 CM.
Nu am primit răspuns și mi s-a reținut din salariu cu 1 leu mai puțin decât 1/3 din salariu, adică 1665 lei, care adăugați la datoriile lunare de 2200 lei, mă lasă fără jumătatea "de aur" a salariului net, care este de neatins.
Intenționez să fac plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor pentru că mi s-a reținut mult mai mult din salariul net decât permite legea, deși, eu de bună credință am demonstrat ce grad de îndatorare am înaintea completării statelor.
Sunt îndreptățită să fac această plângere?
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
10:42, 15 Mai 2023