avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am avut un autoturism pe care l-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am avut un autoturism pe care l-am înstrăinat unei ...

Bună ziua, am avut un autoturism pe care l-am înstrăinat unei cunoștințe cu înțelegerea de a îmi da în rate banii și când va achita integral sa facem actele de v-c. la ultima suma de bani pe care mai avea sa mi-o dea, nu a venit el fizic, trimițând pe cineva cu banii, având ca pretext ca este plecat din tara și ca mașina este în afara Bucureștiului într-un garaj. Am așteptat venirea lui în tara...insa sub diverse motive a tot întârziat, pana am început sa primim amenzi pe mașină din Franța. Care sunt pașii pentru a scăpa de mașină care din punctul meu de vedere este a lui deoarece mi-a achitat suma stabilita și amenzile sa le ia asupra lui, cu toate ca mi-a zis ca le va plăti, sunt 2 ani de discuții și nu ajung la nici o înțelegere nici sa vina sa ii fac actele, nici sa își plătească amenzile, am fost la o secție de politie și au zis ca nu tine de ei, deoarece nu ar fi abuz de încredere. Ieșind din tara cu mașina fără procura, fără nimic de la mine... Cum pot face dacă ma puteți ajuta va rog. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:47, 16 Mai 2023
Sunt cateva variante de rezolvare. Daca nu reusiti, atunci nu va ramane decat sa va adresati instantei de judecata. Intre timp strangeti probe din care sa rezulte toata situatia
Mulțumesc frumos pentru răspuns, dacă ma puteți ajuta cu variantele de care spuneți, chiar va rog. Mulțumesc

MYRA CIMPEAN a scris:

Sunt cateva variante de rezolvare. Daca nu reusiti, atunci nu va ramane decat sa va adresati instantei de judecata. Intre timp strangeti probe din care sa rezulte toata situatia

din punctul meu de vedere este a lui

Din punct de vedere legal,vehiculul figureaza pe numele dv atat la fisc cat si la politia rutiera
Notificati oficial detinatorul vehiculului cu obligatia desfasurarii demersurilor pentru incheiere documente instrainare bun mobil-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa facem contract de vanzare cumparare sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua , am facut schimb de masini cu un baiat , el mi-a dat o masina care de fapt el nu avea nici un act de proprietate pe ea , in cele din urma am gasit ... (vezi toată discuția)
Radiere auto SiDaniela SiDaniela Am vîndut masina vecinului si trebuia să facem actele dar sa ivit o problemă și am plecat două luni din tară,între timp el a vîndut masina ,nu am ... (vezi toată discuția)
Vandut autovehicul Bgd2000 Bgd2000 Am vandut un autovehicul unei persoane cunoscute si ne.am inteles sa imi dea banii in 2 rate.. Prima rata mi.a dat.o in momentul in care a luat masina de la ... (vezi toată discuția)