avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aport capital social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aport capital social

am o societate srl (cu doi asociati)
soldul raportului de gestiune a scazut foarte mult
cum pot creste soldul lui 371?
prin aport la capitalul social si inregistrez in ct 456 sau exista si alta posibilitate?
multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
mikitud, utilizator
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 11:14, 27 Ianuarie 2010
doresc cresterea stocului de marfa din magazin fara plata facturilor respective,pentru a avea un stoc de marfa mai consistent
intrebarea mea era daca pot face in felul urm.
5311=456 suma ca aport la capital
371 =401 cumparare mf.
401 =5311 plata furnizor
5311=707 vz.mf.
iar soldul ct 456 ramane cu aceasta suma
nu sunt erori de inregistrare,soldul RG corespunde cu inv.si cu balanta
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
mikitud, utilizator
Ct 456 este un ct de debit care prima data se debiteaza, dar numai in corespondenta cu 1011, adica numai prin majorare capital social. Apoi se debiteaza concomitent cu varsarea capitalului social (poate fi si in natura).
Puteti face majorare de capital social prin aport in natura de marfa. Aceasta presupune chelt cu evaluarea aportului in natura care sa stabileasca val de piata al acestui aport, chelt de publicare in Mo, etc.

In rest majorarea stocului de marfa se face numai prin achizitionarea de marfa de la terti si receptionarea acesteia. In ceea ce priveste plata acestor facturi, este o decizie ce va priveste si nu are legatura cu stocul de marfa.
Raportul de gestiune nu este conditionat de plata catre furnizori sau incasarea de la clienti a contravalorii marfurilor. El este o reflectare valorica a stocului de marfa.

Desi afirmati ca doriti cresterea stocului de marfa "fara plata facturilor respective", in notele prezentate mai jos faceti aceasta plata 401 = 5311.

Notele dvoastra ar fi corecte daca in loc de 456 s-ar folosi 4551. Este exact solutia data de dl Manea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie cabinet veterinar+pet shop dissy dissy Buna seara. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o monografie pt un cabinet veterinar? Mentionez ca are in incinta si un pet shop si achizitioneaza marfuri cu ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara.As avea si eu nevoie de o monografie contabila privind: -achizitia de marfa second-hand ,intracomunitara,de la furnizori neinregistrati in scopuri ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)