avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Aș dori să știu dacă administratorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Aș dori să știu dacă administratorul asociației ...

Bună ziua,
Aș dori să știu dacă administratorul asociației de propietari are dreptul de a-mi pune la plată pierderi de apă rece deși eu transmit corect și lunar consumul de apă.
Menționez că apartamentul pe care îl dețin are apometre mai vechi, instalate din 2008 și nu are apometre cu citire la distanță iar unii dintre vecini au instalat apometre cu citire la distanță și acestora nu li se pune la plată diferență de apă. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:28, 17 Mai 2023
Dom' Moderator - daca tot vrem sa discutam discutii, discutam.
Nu ne-am nascut ieri-alaltaieri. Asa era legislatia care ne obliga ca la o anumita perioada de functionare a "agregatului" sa-l verificam metrologic, stiti bine acest lucru. Cum-necum, mergeam, verificam si se elibera un buletin de verificare metrologica cu admis sau respins.
Cum am mai spus, cu aceeasi ocazie, apometrele erau curatate cu o solutie slab-acida in vederea indepartarii depunerilor de saruri si apometru era ca nou. Se monta la loc, se sigila...
Ei, aici era vorba despre un apometru din 2008, adica de cca. 15 ani. Chiar daca statea pe loc si tot nu mai prezinta nicio garantie de functionare, asa ca mi-am permis sa dau un sfat: intrati in rand cu lumea si achizitionati-va un apometru de la aceeasi firma ca si vecinii dvs.
Ca putem si noi sa-l verificam, asa cum ati mentionat, pai da, se poate - dar ce te faci daca ai 5-10 proprietari aflati in aceasta situatie ? Eu ma las de meserie si-mi deschid o pravalie de cantarit apa... Haideti ca fiecare sa-si faca treaba pentru care este angajat.
Daca chiar nu doreste sa-si schimbe apometrul, discutati la asociatie si atunci cand se citesc toate apometrle individuale, sa-l cititi si dvs., faceti o foto. si o trimiteti la asociatie.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Mai 2023
Adam Grecu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Nu a fost niciodată o obligatie legala de a verifica metrologic apometrele, e doar o "poveste". Știu mai bine de cât credeți.

Legislația din România obliga la verificare metrologica periodica doar echipamentele implicate în tranzacții comerciale.

Exista și acum site-uri care "inspaimanta" oamenii ca există obligația legala a verificării metrologice a apometrelor din apartamente. Ca să câștige și firmele respective ceva.Mai nou s-au "reprofilat" pe apometre wireless, cică și alea sunt obligatorii :).
Adam Grecu a scris:

Dom' Moderator - daca tot vrem sa discutam discutii, discutam.
Nu ne-am nascut ieri-alaltaieri. Asa era legislatia care ne obliga ca la o anumita perioada de functionare a "agregatului" sa-l verificam metrologic, stiti bine acest lucru. Cum-necum, mergeam, verificam si se elibera un buletin de verificare metrologica cu admis sau respins.
Cum am mai spus, cu aceeasi ocazie, apometrele erau curatate cu o solutie slab-acida in vederea indepartarii depunerilor de saruri si apometru era ca nou. Se monta la loc, se sigila...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea metrologică a apometrelor Ana bulgaru Ana bulgaru Buna ziua Am si eu o intrebare stie cineva cum se face verificarea metrologica a unui apometru ? E lege data cum ca proprietarul trebuie sa ia parte la ... (vezi toată discuția)
Termen schimbare contoare apa Elidor Elidor Buna ziua/seara, Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!as avea nevoie de un sfat.ce e de făcut când nu știi ... lllucci lllucci Buna ziua!As avea nevoie de un sfat.Ce e de făcut când nu știi dacă contorul de apa merge bine?Pe cine chem să îl verifice?Când am dat citirea apei mi ... (vezi toată discuția)