avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... adresa politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

adresa politie

am condus pe drumurile publice, auto proprietate personala, atat eu cat si alti membrii ai famieliei; am primit o adresa sa comunic politiei cine a condus acum 2 saptamani auto, pe un drum judetea??? nici nu mai stiu cine a condus. ce le raspund??????
adevarul.
Incercati sa va angajati avocat daca aveti probleme de natura penala.
Ati primit citatie sau ce?
Ce intelegeti prin adresa?
Raspundeti sa va trimita poza, motivand ca dvs nu aveti obligatia sa notati cine conduce masina in fiecare moment.

PS: Nu este vorba de o citatie, e o instiintare care se trimite in vederea aplicarii unei sanctiuni contraventionale pentru depasirea limitei de viteza. O prietena de-a mea a raspuns cum am indicat mai sus (era vorba de un interval si mai mare, vreo 2 luni), a fost sanctionata ca nu a indicat persoana, a contestat in instanta si a castigat.
blejesti a scris:

am condus pe drumurile publice, auto proprietate personala, atat eu cat si alti membrii ai famieliei; am primit o adresa sa comunic politiei cine a condus acum 2 saptamani auto, pe un drum judetea??? nici nu mai stiu cine a condus. ce le raspund??????

de fapt este o instiintare in vederea aplicarii celui care a condus, a unei sanctiuni contraventionale pentru depasire limita viteza.
Sustin punctul de vedere al d-rei Lisievici.Nu raspundeti la adresa si procedati la contestarea amenzii in instanta in momentul in care aceasta va soseste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Surprins de camerele radar Ioana20 Ioana20 am primit pe data de 5 iulie 2008 o instiintare din 22 iunie 2008 in care am fost anuntat ca masina a incalcat limita legala de viteza si a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)
Numar de masina gresit pe plansa fotografica Daniel.I Daniel.I Buna tuturor, Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere pentru urmatoarea speta: Am fost inregistrat cu aparatul radar intre localitati cu o viteza ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu viteză de un radar mobil și am primit amenda prin poștă. e legal să procedeze la fel ca în cazul radarelor fixe? geepasalex1 geepasalex1 Bună ziua. Am condus un autoturism în localitate, am sesizat radarul mobil \"MCV\", având undeva în jurul vitezei de 65 km/h. Am trecut pe lângă radar, ... (vezi toată discuția)