avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua. Vreau sa cer daune morale si/sau ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua. Vreau sa cer daune morale si/sau penalizări firmei ...

Bună ziua. Vreau sa cer daune morale si/sau penalizări firmei unde a lucrat tatăl meu pana sa moara, acum 5 luni, la suma de 14000 lei, pentru perioada 2013-2016, proces câștigat în 2017, bani pe care nici in momentul acesta nu i am primit, se afla la executor din decembrie 2022.
Mai exact firma l a păcălit cu suma menționată mai sus, a câștigat procesul, dar valoarea banilor din 2014 nu se compara cu 2023(inflație, dobânzi,etc).
Cum ar trebui procedat, în condițiile în care avocatul tatălui meu nu mai vrea sa se bage, invoca alte motive???
Cel mai recent răspuns: Ionut mihnea , utilizator 21:27, 18 Mai 2023
Buna ziua,
.... hm.... oare nu s-a prescris?!?
Ar trebui sa vorbiti cu executorul sa vedeti ce a facut pana acum.
Suma se poate actualiza. Dar, va trebuie totusi documentele de la executar.
Contactati un alt avocat, daca cel pe care il aveti, nu mai doreste sa continue.
Dar, repet: oare nu s-a prescris dreptul de a recupera aceasta suma?!?
Buna ziua. Pai cred ca nu s a prescris, pt ca vb cu executorul sa ne ridicam banii, eu fratele și mama, doar ca durează succesiunea și executorul nu ne da banii pana nu avem succesiunea, a zis ca poate nu ne înțelegem între noi... mai mult decât atât firma ne a chemat în instanta și cere întoarcerea la executare plus cheltuieli de judecata, ca vezi doamne nu s a calculat bine suma ce a trebuia sa o primească tatăl meu. Asta ma intriga mai mult și asta e cauza pentru care vreau și dobanda penalizatoare sau daune(penalitati). Adică după ce ca nu i a plătit tot salariul la timp și l a păcălit la bani , acum nu mai vor sa I lase nici măcar dreptul pe care il avea la salariu, adică mai vor și cheltuieli de judecata....

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
.... hm.... oare nu s-a prescris?!?
Ar trebui sa vorbiti cu executorul sa vedeti ce a facut pana acum.
Suma se poate actualiza. Dar, va trebuie totusi documentele de la executar.
Contactati un alt avocat, daca cel pe care il aveti, nu mai doreste sa continue.
Dar, repet: oare nu s-a prescris dreptul de a recupera aceasta suma?!?

Deci exista o contestatie la executare formulata de catre debitor (firma respectiva)
In acest caz, nu puteti intra in posesia banilor, pana nu se solutioneaza contestatia la executare.
Va trebui sa va faceti aparari in procesul respectiv.
De abia dupa ce se termina si cu contestatia la executare, se vor putea actualiza sumele si doar atunci veti putea lua sumele de bani.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Înțeleg acest lucru, insa ce vreau sa va întreb este dacă după ce se termina cu aceasta contestație și sa presupunem ca vor mai exista ceva sume de bani, eu pot cere penalizări pentru acești ani în care tatăl meu a suferit din cauza lipsei totale a salariului???
Pentru ca în 2014 sa zicem ca era salariul 1500 lei iar acum este 4000, poate????

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Deci exista o contestatie la executare formulata de catre debitor (firma respectiva)
In acest caz, nu puteti intra in posesia banilor, pana nu se solutioneaza contestatia la executare.
Va trebui sa va faceti aparari in procesul respectiv.
De abia dupa ce se termina si cu contestatia la executare, se vor putea actualiza sumele si doar atunci veti putea lua sumele de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentionez sa dau in judecata eos-ksi pentru santaj add2005 add2005 Buna ziua. Mama o avut o problema cu Orange si cu UPC in urma cu vreo 5 ani. Diferite probleme ce erau pe atunci. A fost data in judecata si a castigat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. tatăl meu a câștigat procesul pentru neplata totala ... Ionut mihnea Ionut mihnea Bună ziua. Tatăl meu a câștigat procesul pentru neplata totala a salariului în perioada 2011 pana în 2015, motiv pentru care a dat în judecata firma și ... (vezi toată discuția)
Executare silita Manu Moldovan Manu Moldovan Buna ziua! Am avut o problema cu o firma de recuperari, care a dispus executarea silita a unui credit (prescris de altfel). Am depus contestatie in termenul ... (vezi toată discuția)