avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termenul pentru solutionarea unui dosar de daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termenul pentru solutionarea unui dosar de daune

In cat timp este obligat inspectorul de daune sa solutioneze un dosar cu privire la un accident rutier?I s-au pus la dispozitie toate actele necesare dar se trage de timp
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 09:39, 23 Iulie 2010
Cioan are dreptate. Inspectorului de daune i s-au atribuit 3 luni pt verificarea si analiza evenimentului si emiterea unei concluzii si unui raspuns catre asigurat, timp pe care trebuie sa-l foloseasca efectiv si nu sa-l lungeasca fara motiv. Apoi dupa repararea masinii si dupa aducerea ultimului act la dosarul de dauna si pana la plata efectiva trebuie sa nu depaseasca 15 zile lucratoare. In ce priveste instrumentarea dosarului dupa depunerea ultimului act la dosar si care cuprinde verificarea corectidudinii devizului( de cele mai multe ori prin introducerea lui in audatex), valabilitatea politei(lucru pe care trebuia sa-l faca pana sa dea acceptul de reparatie)si inchiderea dosarului si directionarea catre compartimentul financiar pt. plata poate dura de la catevazeci de minute pana la maxim 2-3 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare robu_dinu robu_dinu care este termenul limita de solutionarea unui dosar de daune imobiliara la generali dupa ce sa pus inspectorului toate documentele cerute la dispozitie (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie omniasig MaiTai MaiTai Buna ziua, In luna iulie anul 2013, in perioada in care au fost inundatii in toata tara, a fost inundata si strada in care functioneaza societatea noastra. ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco la omniasig Apa_av Apa_av [b]Stie cineva care este perioada maxima legala de despagubire pe CASCO la Omniasig?[/b] In urma cu 2 luni si ceva masina mea a fost implicata intr-un ... (vezi toată discuția)