avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere pt imobile pt care nu a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere pt imobile pt care nu a fost deschisa succesiunea

Buna seara. Am si eu o intrebare in legatura cu contractele de intretinere. Speta e in felul urmator, unul din parinti a decedat, a ramas fiul si celalalt parinte. Succesiunea nu a fost deschisa, dar a fost acceptata de ambii, si in plus au deschis succesiune doar pt unele bunuri, dar nu pt toate, deci au certificat de calitate de mostenitor. Bunurile pt care nu s-a deschis succesiunea sunt imobile apartament, terenuri, iar proprietari in acte pt aceste imobile erau ambii parinti. Vreau sa va rog sa-mi spuneti daca celalalt parinte poate incheia contract de intretinere pt imobilele pt care nu a fost deschisa succesiunea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:38, 20 Mai 2023
Vreti sa spuneti, dezbatuta, nu deschisa. Daca nu ati dezbatut succesiunea pt imobilul cu pricina, parintele nu il poate da in schimbul întreținerii.se dezbate succesiunea, se face partaj si abia apoi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla informatii in legatura cu imobilele unei persoane care a decedat? Luca90 Luca90 Buna ziua, vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o informatie. In urma cu 3 ani a decedat unul dintre parinti, si a ramas fiul lor major precum si ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune - fara dezbaterea succesiunii catalina2019 catalina2019 un parinte decedat acum 10 ani, in urma cu 7 ani s-a facut acceptarea succesiunii pentru un apartament cumparat de ambii parinti, succesiunea facandu-se doar ... (vezi toată discuția)