avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bună ziua! mama mea are handicap grav permanent cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bună ziua! mama mea are handicap grav permanent cu amputatie ...

bună ziua! mama mea are handicap grav permanent cu amputatie de membru stâng. eu sunt asistent personal, iar soțul meu este reprezentantul legal. ma interesează achiziționarea unui autoturism care sa faciliteze deplasările către spitale. care este procedura și ce condiții trebuie sa îndeplinim.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:53, 23 Mai 2023
Este necesar ca persoana in cauza sau prin reprezentant legal sa depuna dosar la serviciul specializat din cadrul primariei locale sa contacteze banca
L nr 448/2006 republicata
Art. 27
(1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
(2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)
Parcare pentru persoane cu dizabilitati alin-daniel alin-daniel Buna ziua! numele meu este Alin si am un handicap neuro-motor grav,decurand am achizitionat un autoturism pe care l-am adaptat handicapului meu,doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Rovigneta gratuita mihailaion mihailaion Sunt persoana cu handicap grad 1, grav, am un certificat eliberat de comisia de specialitate -permanent.Mentionez ca handicapul nu este la membre sau ochi.Sunt ... (vezi toată discuția)