buna seara!va rog sa imi spune-ti daca tatal copilului este salariat si mama nu are nici un venit ,se poate ca tatal sa obtina copilul cand acesta nu are decat 7 anisori?si in baza carei legi,articol...multumesc
Asa cum vi s-a spus si mai sus,totul depinde de probatoriul administrat in cauza,de cat de pertinente si concludente vor fi probele.
Sfatul meu-luati legatura cu un avocat!:)
Trebuie sa stiti ca instanta va tine cont in primul rand de interesul copilului.In determinarea interesului copilului minor se tine seama de o serie de factori printre care:
1. posibilitatile materiale ale parintilor
2. posibilitatile de dezvoltare fizica , morala si intelectuala pe care copilul le poate gasi la unul din parinti
3. varsta copilului
4. comportarea parintilor fata de copil inainte de divort
5. legaturile de afectiune stabilite intre copil si familie
6. moralitatea parintilor, etc
Pentru a decide cu privire la incredintarea copilului, instanta este obligata sa asculte pe parinti,autoritatea tutelara care depune concluzii in urma anchetei sociale.
Va doresc succes, iar sfatul meu este sa consultati un avocat.
in procesul de incredintare minor, o importanta majora o are referatul intocmit de catre asistenta sociala.
se va tine cont in primul rand de interesele minorului . faptul ca mama nu are un serviciu momentan, nu reprezinta un impediment decisiv in ceea ce priveste incredintarea minorului .
daca mama acestuia poate face dovada ca va avea sustinere din partea parintilor sai, de exemplu, in ceea ce priveste cresterea si educarea minorului , acest lucru va fi in favoarea dansei .
conteaza foarte mult probatoriul administrat in cauza.
Sunt parata intr-un proces de divort si desi sunt de acord cu divortul si cu motivele din actiune nu vreau sa ma prezint in instanta.
Pot sa trimit o intampinare prin care imi exprim acordul si solicit judecarea in lipsa mea?
O asemenea modalitate lungeste procesul de divort sau nu?
Nu ar trebuie sa il lungeasca.
Daca depuneti intampinarea personal prin serviciul registratura scurtati durata procesului intrucat va legitimeaza si se va cunoaste de catre instanta ca sunteti de acord cu divortul.
Incredintare minor
john25
Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)