avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă. Bună ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă. Bună grup , tatăl ...

Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă.
Bună grup , tatăl meu a decedat din cauza unei boli. Casa în care am crescut cu frații mei împreună este 50% -50% partea ei și partea tatălui. Ea acum 3 ani a plecat cu altul , după câtva timp sa declanșat boala la tata. Acum 1 an de zile tata a decedat din păcate, iar ,,ea,, vrea sa reintre în toate drepturile pe care atunci pe vremea accea la abandonat . Zicea la toată lumea ca a lăsat totul și a plecat ca ea nu are nevoie de nimic. Care ar fi procedura de a o tine la distanta de toate drepturile , care în mod normal nu i sar mai cuveni. Din moment ce și-a asumat totul atunci când a plecat . Nu la interesat de tata, de boala lui etc.
Precizez ca suntem 5 frați. 3 adulți și 2 minori care la momentul de fata sunt cu ea ....
Va mulțumesc. Aștept un sfat de la un avocat sau din propria experienta.
Problema e ca noi adulții fiecare suntem la soții noștri, ea a pus stăpânire pe tot . A încuiat casa a schimbat balamalele etc.
A zis ca noi nu avem ce cauta acolo fără acordul ei , si a montat și camere video .

gi-jane2 a scris:

in procente, da, cam asa vine.
plus ca va administra si cotele fratilor mai mici.
Importanty e sa nu investiti in casa, in rest, lasati-o sa va dea in judecata ca macar pana la finalul judecatii, stati in casa.

Atunci macar mergeti la notar si da-ti o declaratie de acceptare a mostenirii, sa nu ramaneti si fara cota ce va revine...
Pai ea din moment ce are 50 % partea ei , ii revin după tata încă 25% ii deja 75% plus încă după frații minori încă 10 % ... are 85 %

Ionut.ion a scris:

mai exact... 62.5% ii revine si copiilor, la toti 5, restul de 37.5%.

II revine 25% din cota de 50% a tatalui, nu din toate bunurile... si, matematic... 50/4=12.5
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
Ionut.ion, utilizator
Mulțumesc. Dar nu e asa cum spui. ... nu contează. Rog avocații sa vorbească sau cei care au trecut prin asa ceva .

Ionut.ion a scris:

II revine 25% din cota de 50% a tatalui, nu din toate bunurile... si, matematic... 50/4=12.5

Alte discuții în legătură

Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)
Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a ... majestik majestik Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a rămas mama si 4 copii...mama e plecată definitiv la unul dintre copii în spania deoarece e ... (vezi toată discuția)
Schimb de locuinte Nicu1951 Nicu1951 Buna ziua,sotia mea a decedat ,am 3 copii ,si nu am facut succesiunea ,avand in vedere ca eu detin ce mai mare parte cam 75% ,pot sa fac un schimb de locuinta ... (vezi toată discuția)