avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am divortat in urma cu 9 ani, prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am divortat in urma cu 9 ani, prin notariat. Am doi ...

Buna ziua. Am divortat in urma cu 9 ani, prin notariat. Am doi copii, 15 ani (elev) si 19 ani (student). Doresc sa stiu daca am nevoie de avocat, pentru a obtine pensia alimentara corespunzatoare si plata retroactiva (inteleg ca se poate doar pentru 3 ani). Mentionez ca fostul sot este pensionar de aproximativ 2 ani. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: RoxanaT8 , utilizator 19:04, 24 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel care este major trebuie ss facă demersuri în nume propriu , pt cel mic va ocupați dvs.Puteti cere în instanta majorarea pensiei în funcție de veniturile actuale,Pt pensia restanta puteți merge direct la un executor judecatoresc etcetc.,,Copilul "major poate cere în instanta achitarea pensiei pana la finalizarea studiilor dacă în acord se prevedea ca se plătesc pana la majorat.Ar fi recomandat sa angajați av pt a va descurca puțin problemele..
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara student + retroactiv Deeutzik Deeutzik Buna ziua,am 19 ani si voi fi studenta in octombrie si as dori niste informatii legate de pensia alimentara. M-am informat si am auzit ca pot primi chiar daca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv fresch fresch Buna seara. Sunt divortata de 5 ani si jumatate,pensionara pe caz de boala, cu un copil major de 24 de ani, care in aceasta perioada a frecventat si absolvit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiva si drept de mostenitor pentru copil din afara casatoriei Livia Costescu Livia Costescu Sotul meu are un copil,in varsta de 22 ani rezultat dintr-o relatie anterioara casatoriei noastre. Desi l-a recunoscut, nu a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)