avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua.Am primit executare silita pentru suma de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua.Am primit executare silita pentru suma de 1600 de lei.Luna ...

Buna ziua.Am primit executare silita pentru suma de 1600 de lei.Luna trecută mi-au oprit o parte din salariu și am mai rămas cu 900 și ceva de lei.Pentru această sumă executorul mi-a pus sechestru pe masina, eu fiind asistent personal pentru minorul cu handicap iar mașina este pe numele meu.
Vreau să știu dacă este legal că să-mi oprească și din salariu și să-mi pună și sechestru?
Cum se procedează cu sechestrul?Poate veni cineva la domiciliu sa îmi pună sigiliu pe masina și să mi-o ia sau doar in cazul in care mă oprește poliția in trafic și îmi cere actele acolo se verifică că este sub sechestru?
La executor am menționat că mașina îmi este necesară pentru a deplasa minorul la diferite terapii însă mi-a respins acest lucru.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:17, 24 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va ia masina si nici nu va opreste in trafic, doar ca nu o puteti vinde.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Masura asiguratorie a sechestrului dispusa asupra bunului mobil reprezinta o garantie a executorului ca debitul va fi recuperat ca exista bun care sa poata face obiectul executarii silite
Nu va sigileaza nimeni masina si nici politia nu este interesata sa afle daca exista dispuse restrictii /masuri asiguratorii asupra vehiculelor in trafic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o amenda remuss25 remuss25 Buna ziua , am luat o amenda de rovinieta in 2011 am platit amenda dar taxa de 28 de euro nu am platito , in aprilie 2014 mi a venit executarea silita si ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe masina Adi30 Adi30 Buna ziua am primit acasă un plic cu sechestru pe mașină. Întrebarea mea este: mai pot circula cu mașina? Dacă mă oprește politia mă poate lăsa pe ... (vezi toată discuția)