avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Iti pot fi urmarite bunurile proprii pentru datoriile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Iti pot fi urmarite bunurile proprii pentru datoriile acumulate pe un SRL?

Buna ziua

Iti pot fi urmarite bunurile proprii pentru datoriile acumulate pe un SRL?
Figurez ca administrator pe un SRL desi nu m-am ocupat eu de acest SRL de 5 ani, timp in care a ajuns cu 16000 eur datorii la stat. Executorii au sechestrat toate bunurile si incearca sa le vinda. Procesul a inceput in 2005. In cit timp si in ce conditii se prescrie datoria?
Nu cred ca vor recupera valoarea de 16000 eur din vinzarea lor si vreau sa stiu daca risc sa-mi confiste bunurile proprii?
Nu m-am ocupat eu de firma in timp ce se stringeau aceste datorii catre stat dar din pacate eu figurez ca si administrator

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 11:19, 27 Ianuarie 2010
1. Ce proces a inceput in 2005?
2. Inteleg ca executorii au sechestrat si scos la vanzare bunurile SC. In aceasta situatie si la acest moment nu puteti fi dvs. urmarit ptr. plata datoriilor SC.
3. Creditorul, in situatia in care nu isi va recupera toata suma de la SC...si daca are suma prag ceruta de legea insolventei, va cere falimentul SC..iar ulterior va cere prin lichidatorul numit ca judecatorul sindic sa pronunte o hotarare privind atragerea raspunderii personale a administratorilor/directorilor/cenzorilor..etc, ai SC falite.
Daca sunt intrunite conditiile de lege...si se pronunta o hotarare in acest sens abia apoi puteti fi urmarit dvs..sau alta persoana vinovata de producerea starii de insolventa a SC falite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta executorilor judecatoresti Cristianna Cristianna Buna ziua!Am de executat silit o hotarare judecatoreasca in care o firma ne este datoare 300.000 milioane lei impreuna cu dobanda legala.Firma se afla la 500 ... (vezi toată discuția)
Legalitate sechestru asigurator - bunuri personale fost asociat srl mimy78 mimy78 buna ziua, am o problema la care as dori sa primesc un sfat daca se poate. am facut parte dintr-o societate cu raspundere limitata avand 50% parti sociale, in ... (vezi toată discuția)
Cum se declara insolventa lunga lunga Buna ziua , am un SRL si as dorii sa stiu daca un alt SRL, ne poate solicita insolventa, deoarece am refuzat un BO in valoare de 10000ron, pt ca am avut contul ... (vezi toată discuția)