avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie asociatie de proprietari/dezvoltator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie asociatie de proprietari/dezvoltator

Buna seara,
Locuiesc intr-un complex de case, care are parte comuna drumul dintre case - toti proprietarii sunt parte dintr-o asociatie de proprietari.

Avand in vedere ca drumul nu a fost nivelat asa cum trebuie, langa casa mea se formeaza intotdeauna balti, care creaza infiltratii la fundatia casei (deja tencuiala de pe perete a inceput sa fie distursa de catre apa).
Am 2 intrebari:
1. Poate fi somat in vreun fel dezvoltatorul sa rezolve aceasta problema (vanzarea caselor facandu-se acum jumatate de an)?
2. Avand in vedere ca proprietarii sunt reticienti in a investi bani in repararea drumului, poate fi somata in vreun fel asociatia sa efectueze reparatiile necesare, obligandu-i astfel sa accepte reparatiile cuvenite?

Cel mai recent răspuns: Alex.bratu , utilizator 02:15, 26 Mai 2023
Puteti soma prin avocat dar depinde si ce acte aveti.

Dezvoltatorii isi iau de fel avocati buni caci au multi bani...iar oamenii de rand nu dau 2 bani pe avocati...
Avantaj ei, cred eu...

Bucuresti 2023
Dezvoltatorul a dat garantie pentru casa?
Precizati ca drumul dintre case este parte comuna
Concret care este statutul drumului privat,drum public?

ynocentta a scris:

Dezvoltatorul a dat garantie pentru casa?
Precizati ca drumul dintre case este parte comuna
Concret care este statutul drumului privat,drum public?

Este drum privat, cota parte a fiecarui proprietar.

Pe acte, nu e nicio garantie - este doar acea garantie legala de 3 ani impotriva viciilor ascunse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitatile asociatiei de proprietari AuroraZ AuroraZ Buna ziua, In cazul apartamentelor noi, aflate in garantie, asociatia de proprietari nu are nici o responsabilitate? Locuim intr-un bloc nou la ultimul etaj, ... (vezi toată discuția)
Ploua in apartament Dana Marin Dana Marin Dupa ploaia de aseara m-am trezit cu 2 pete de apa pe tavan, stau la ultimul etaj. Deasupra este un pod. Blocul este din 2008 si are garantie 10 ani pentru ... (vezi toată discuția)
Obligatie de reparatii Cristina24252627 Cristina24252627 Recent am cumparat o casa, in timpul renovarilor (dat jos tencuiala, gresie s.a.m.d) am descoperit ca sunt infiltratii de apa in preteti. Casa vecina (spate in ... (vezi toată discuția)