Dreptul copilului la educatie de catre cine este aparat? Poate Avocatul Poporului sa se autosesizeze in acest context de greva al dascalilor si sabotarea examenelor?
nu vrem sa spargem greva .. sustin demersul dar nu sunt de acord cu metoda. asa cum in san atate se asigura actul medical in urgente, cred ca ar putea fi tratat in paralel, regim de urgenta si examenele ca sa nu blocam procesul de educatie al copilului, sa nu sabotam un drept. Cat de fezabila este propunerea?
La educație nu exista legiferarea din medicina sau alte structuri ale statului.
Asociațiile de părinți se pot implica și sa aibă un rol activ.
Au sute de avocati care pot ajuta.
Unii poate ca sunt și buni diplomati și ar trebui puși la inaintare.
Este genul de problema pe care eu o rezolv pe cale diomatica dacă fac o analogie cu cazurile mele în care trebuie sa fiu diplomat.
Insa, arta diplomației tine și de forta... de forța inteligentei si forța argumentelor...prin medierea conflictului ca forță de sine stătătoare...
Nu prin jandarmi...bineînțeles...
Multumesc pentru raspuns. am facut petitie la Av Poporului, am primit chiar si nr de inregistrare :) Zambesc pentru ca usor sunt sceptic de vreun ecou al petitiei mele insa am simtit nevoia sa iau atitudine, sa ma exprim si sa apar drepturile copilului. Mi-a placut abordarea dvs legata de diplomatie. Cand ma uit in spatiul public, oamenii si-au scos doar coltii, de unde diplomatie? Si mi-ar mai placea ca dupa ce se termina greva aceasta in centrul caruia este dascalul, sa vad si o greva a dascalilor care sa aiba in centru elevul, sa faca greva pentru modernizarea invatamantului. Abia atunci as vedea ca au acea grija si dragoste fata de copii, precum pretind in spatiul public dar si fata de meseria pe care acum mult o protejeaza. Toate cele bune!
Ajutor
vetesi
\\"Cadrele didactice de la ªcoala „Nicolae Colan” se opun restructurării claselor gimnaziale\\" as dorii sa pot lua legatura cu avocatul ... (vezi toată discuția)