avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentarea chiriasului la predarea apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentarea chiriasului la predarea apartamentului

Buna ziua. In calitate de proprietar, in luna decembrie 2022 am inchiriat un apartament de 3 camere. In aprilie 2023 am dat notificare cf contract, denuntand unilateral contractul. Chiriasa urma sa paraseasca apartamentul la 31 mai. Pe 27 mai 2023 m-a anuntat prin sms ca mi-a lasat cheile in cutia postala, apoi mi-a blocat numarul de telefon si nu mai reusesc sa dau de ea. Nu mi-a platit chiria pe luna mai (mi-a zis sa pastrez garantia in contul ultimei chirii), nu mi-a platit cheltuielile de intretinere pe aprilie, urmeaza si cele din mai, si apartamentul a fost lasat in stare mult mai proasta decat la inceput. Pe langa faptul ca ma voi adresa unui executor pentru chiria neplatita, as vrea sa stiu cum se face constatarea daunelor daca ea nu se prezinta la data incheierii contractului. De cati martori este nevoie, pot face eu singura procesul verbal in care sa documentez cu poze mizeria si stricaciunile? Atasez ulterior procesului verbal si toate cheltuielile pe care le voi avea pentru a aduce apartamentul in starea in care era inainte de inchiriere? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
ralucagr, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru plata chiriei nu pentru.plata daunelor produse imobilului,mobilierului aparaturii electrocasnice etc.
Pai daca va uitati exact asta spunea si proprietarul, la chirie se referea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este motivul constatării daunelor daca nu vrea sa facă un demers în sensul recuperării acestora?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O fata singura să închirieze ap cu 3 camere e mai rar. Chirie mare, întreținere pe măsură, etc. Daca era la zi cu plățile, înseamnă că l-ați deranjat cu ceva prin aceea reziliere unilaterală . Daca a ascuns ceva și ați aflat, da asta poate fi un motiv serios . In general când pleci, că ești dat afara, adică obligat și forțat nu cred că dai cu aspiratorul.. iar la un perete murdar se poate da un strat și singur fara sa chemi meseriași, și daca nu a venit să participe la predare - soluția cu martori nu va ajuta în instanta. Impacati-va cu ideea că în viața mai și pierzi câteodată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Cum spuneam, nu intentionez sa actionez pe nimeni in judecata, doream sa fac un proces verbal in lipsa ei, stiind ca ea a plecat si nu imi mai raspunde la telefon. Am facut aceasta constatare impreuna cu doi martori. Poate m-am exprimat gresit cand am spus daune, este vorba de cativa pereti loviti de pe care a cazut tencuiala, in rest este doar mizerie, plus doua intretineri si o chirie neplatite. Dintr-o garantie nu pot acoperi si chiria si cele doua intretineri, prin urmare ma voi adresa saptmana viitoare unui executor pentru ultima chirie, iar din garantie voi acoperi cele doua intretineri. Inteleg ca sumele nu sunt foarte mari si multa luma ma sfatuieste sa o las balta si sa imi asum pierderile, si cred ca fix pe asta se bazeaza si chiriasii care lasa in urma murdarie si pleaca cu datorii nu foarte mari.

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui să fac în cazul în care chiriașul vrea să plece mai devreme, dar mi-a distrus parțial pereții? Florp Florp Buna ziua La inceputul acestei luni am primit o notificare scrisa de la chiruas ca vrea sa rezilieze contractul inainte de termen , mai precis cu data de 1. ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie dupa rezilierea contractului de inchiriere gratiera22 gratiera22 Am avut un contract de inchiriere a unui imobil cu o firma. Dupa 5 ani, chiriasul a cerut rezilierea contractului. La incheierea contractului am cerut si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)