avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca part time.Drepturi si obligatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca part time.Drepturi si obligatii

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti intr-o problema referitoare la un contract de munca part time: angajatorul poate stabili pentru un angajat cu contract de munca part time de 6 ore/zi lucratoare, un program care sa cuprinda zile de munca cu durata mai mare de 8 ore? Adica intr-o zi sa munceasca 6 ore, a doua zi 9 ore si a treia zi 3 ore si tot asa ? Se respecta in total numarul de ore part time pe luna ( ex. 6 orex20 zile=120 ore in luna iunie 2023)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 31 Mai 2023
Numai daca , in c.i.m. scrie inegal.
Totusi pe unele site-uri gasesc ca nu e permis sa se stabileasca in cadrul unui program part time mai mult de 7 ore /zi si mai mult de 35 ore/saptamana chiar daca numarul de ore pe luna se incadreaza la programul part time?Daca se lucreaza intr-o zi 8 ore sau mai mult atunci programul se poate considera full time? Va rog sa-mi specificati articolul de lege referitor la contractul de munca part time, deoarece art. 103 din Codul muncii nu m-a lamurit deloc!
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
hhs, utilizator
art.103 C.mun. este destul de relevant in ceea ce priveste notiunea de salariat cu fracţiune de normă. ..reiau : Salariatul cu fracţiune de normă este salariatul al cărui număr de ore normale de lucru, calculate săptămânal sau ca medie lunară, este inferior numărului de ore normale de lucru al unui salariat cu normă întreagă comparabil.

Art.116 alin. 2 C.mun. : Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

Un program de lucru inegal inseamna , de exemplu, ca un salariat incadrat cu 20 ore/sapt, poate lucra intr-o zi 5 ore, in alta 7 ore etc..per total pe sapt trebuie sa aiba 20 ore
Pai, eu asta intreb:5 ore și 7 ore e în regulă însă 3 ore și 9 ore cum e? Poate să-i ceară să lucreze mai mult de 8 ore într-o zi?
In opinia mea, da ..poate face asa ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru part-time si inegal suciu_diana suciu_diana Buna seara, in contractul de munca trebuie sau nu specificat care este orarul de lucru part-time, respectiv cel inegal? La cel inegal cum se specifica, ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Revenire cic Mihaela Nedelcu 1977 Mihaela Nedelcu 1977 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, am o salariata a unei societati care este suspendata in CCC, vrea sa revina mai devreme la lucru pt a ... (vezi toată discuția)