avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac făcută simultan de părți. Situația ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac făcută simultan de părți. Situația pârâtului

Dacă partea „sancționată” prin sentință (pârâtul) depune o cale de atac, CPCiv zice că nu i se poate înrăutăți situația din sentință. Ca exemplu, reclamantul cere 10.000 lei daune, sentința de la fond zice 2000 lei. Dacă pârâtul face apel, nu poate primi o pedeapsă mai mare de 2000 înspre acel 10.000 ceruți de reclamant inițial. Corect?

Dar ce se întâmplă dacă și reclamantul (care vrea mai mult de 2000) și pârâtul (chipurile protejat de procedură) fac ambii apel în același timp?
Pe de o parte, reclamantul ar putea obține o sumă mai mare, pe de alta, pârâtul pare a fi protejat. În acest caz, în mod aritmetic, reclamantul face apel degeaba?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 10:04, 2 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

În speța descrisă de dvs., dacă și reclamantul și pârâtul formulează apel împotriva sentinței, pârâtului i se poate crea o situația mai rea dacă instanța de apel admite apelul reclamantului și îl respinge pe al pârâtului. Vedeți și dispozițiile art. 472 Cod procedură civilă privind apelul incident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel mioara54 mioara54 Buna ziua.Am avut un proces la o judecatorie ,a carei sentinte judecatoresti este neclara. La acest proces eu sant reclamanta. Am facut apel impotriva ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune cristina69 cristina69 Buna seara. Am o mare nelamurire si as vrea daca se poate sa ma sfatuiti cum sa procedez cu privire la urmatoarea speta: Instanta de fond s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Judecătorul a decis ca unul dintre pârâți să-mi restituie mie, reclamant, o sumă de bani. În sentință scrie ,,apel în 30 de zile'', ce înseamnă asta? Diamandi Diamandi Judecatorul a decis ca unul dintre parati sa imi restituie mie, reclamant, o suma de bani. Totodata scrie \'apel in termen de 30 de zile\'. Inteleg ca are 30 ... (vezi toată discuția)