Dacă partea „sancționată” prin sentință (pârâtul) depune o cale de atac, CPCiv zice că nu i se poate înrăutăți situația din sentință. Ca exemplu, reclamantul cere 10.000 lei daune, sentința de la fond zice 2000 lei. Dacă pârâtul face apel, nu poate primi o pedeapsă mai mare de 2000 înspre acel 10.000 ceruți de reclamant inițial. Corect?
Dar ce se întâmplă dacă și reclamantul (care vrea mai mult de 2000) și pârâtul (chipurile protejat de procedură) fac ambii apel în același timp?
Pe de o parte, reclamantul ar putea obține o sumă mai mare, pe de alta, pârâtul pare a fi protejat. În acest caz, în mod aritmetic, reclamantul face apel degeaba?
În speța descrisă de dvs., dacă și reclamantul și pârâtul formulează apel împotriva sentinței, pârâtului i se poate crea o situația mai rea dacă instanța de apel admite apelul reclamantului și îl respinge pe al pârâtului. Vedeți și dispozițiile art. 472 Cod procedură civilă privind apelul incident.
Apel
mioara54
Buna ziua.Am avut un proces la o judecatorie ,a carei sentinte judecatoresti este neclara. La acest proces eu sant reclamanta. Am facut apel impotriva ... (vezi toată discuția)