avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri proprii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri proprii

Buna seara,
As dori o lamurire privind o chestiune:
Parintii detin o suma de bani si doresc sa imi achizitioneze un apartament.
Eu sunt casatorit de 11 luni si am un copil de 6 luni.
Parintii doresc ca apartamentul sa ramana mie, iar in eventualitate de vreun divort, sotia sa nu aiba drept asupra lui.
Intrebarea este daca la donatie, sotia tot are dreptul asupra apartamentului?
Se poate cumpara de parinti cu mentiunea ca este luat de ei doar pentru fiu?
Sau cum trebuie facut actele?
Mentionez ca nu am facut separare de bunuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:40, 3 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi costa mai mult, e de preferat sa cumpere ei casa si sa v-o doneze apoi.
O alta varianta ar fi sa semnati un contract de donatie pt bani si apoi sa cumparati casa cu banii donati, scrieti care e provenienta si notarul sa consemneze in act ca e bun propriu pt ca inlocuieste un bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)