avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut o declaratie la notar ca accept mostenirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut o declaratie la notar ca accept mostenirea acum o luna. ...

Am facut o declaratie la notar ca accept mostenirea acum o luna. Pot sa o anulez si sa fac alta declaratie cum ca renunt la mostenire ? Inca nu s-a dezbatut succesiunea.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:07, 4 Iunie 2023
Buna ziua,
Nu se poate,
De ce vreti sa renunțati la mostenire?
Obiectul mostenirii nu poate fi impartit si nu se instraineaza. Eu as dori sa fiu despagubita de ceilalti mostenitori legali, care vor sa pastreze obiectul mostenirii. Putem face un act de partaj voluntar la avocat, inainte de dezbaterea succesiunii, prin care sa fiu despagubita pentru partea mea de mostenire ?
Deci nu vreti sa renuntati :))
Veti face partajul la notar, partajul insemana impartire, ca nu se poate imparti in natura, e altceva.... in cazul dvs ceilalți raman cu bunul si dvs luati sulta. Se dezbate mostenirea si se face partaj.
Partaj nu se face la avocat, nu are cu ce sa va ajute
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Acceptarea succesiunii nu mai poate fi revocata.
Iar, renunțarea la o moștenire înseamnă renunțarea la absolut tot: și la bunuri și la bani. Nu luați nici măcar un capăt de ață.
Or dvs doriți bani. Ceea ce face sa nu se pună problema renunțării.
Dacă va înțelegeți cu ceilalți moștenitori, puteți încheia un partaj voluntar la notar. Ei își iau bunurile, iar dvs va luați banii.
Dacă nu va înțelegeți, soluția este instanță. Și abia atunci veți avea nevoie de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)