Salutare!
As dori sa va intreb: Daca sunt administratorul unei firme SRL micro intreprindere si activez in domeniul muzical, eu pot sa ma platesc pe mine la evenimente prin drepturi de autor? Adica prin contract drepturi conexe?
As dori sa stiu daca exista vreo lege care sapune ca am voie sau nu am voie sa ma platesc pe mine prin drepturi de autor. Eu fiind singurul administrator al firmei.
Persoana juridică are personalitate juridică proprie, astfel că, de principiu, poate încheia contracte cu orice altă persoană fizică sau juridică, deci inclusiv cu dvs.
Nu este foarte clară întrebarea dvs. Dacă vă referiți la posibilitatea de a încheia un contract de cesiune drepturi de autor - îl puteți încheia între PJ și dvs., cu respectarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor.
Multumesc mult! Asta voiam sa stiu: daca Eu sau Firma la care Eu sunt administrator unic(persoana juridica) pot incheia cu mine ca (persoana fizica) un astfel de contract, bine-nteles, cu respectarea tuturor prevederilor legii nr8/1996 privind drepturile de autor.