avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Salutare! As dori sa va intreb: Daca sunt ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Salutare! As dori sa va intreb: Daca sunt administratorul unei ...

Salutare!
As dori sa va intreb: Daca sunt administratorul unei firme SRL micro intreprindere si activez in domeniul muzical, eu pot sa ma platesc pe mine la evenimente prin drepturi de autor? Adica prin contract drepturi conexe?
Cel mai recent răspuns: MihaiG1984 , utilizator 16:26, 6 Iunie 2023
As dori sa stiu daca exista vreo lege care sapune ca am voie sau nu am voie sa ma platesc pe mine prin drepturi de autor. Eu fiind singurul administrator al firmei.
Bună ziua,

Persoana juridică are personalitate juridică proprie, astfel că, de principiu, poate încheia contracte cu orice altă persoană fizică sau juridică, deci inclusiv cu dvs.

Nu este foarte clară întrebarea dvs. Dacă vă referiți la posibilitatea de a încheia un contract de cesiune drepturi de autor - îl puteți încheia între PJ și dvs., cu respectarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor.
Multumesc mult! Asta voiam sa stiu: daca Eu sau Firma la care Eu sunt administrator unic(persoana juridica) pot incheia cu mine ca (persoana fizica) un astfel de contract, bine-nteles, cu respectarea tuturor prevederilor legii nr8/1996 privind drepturile de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pt confectionare de accesorii Li_Ra Li_Ra Confectionez accesorii (cercei, bratari, coliere) si o prietena care are un magazin vrea sa le vanda in magazinul ei, insa nu stiu care este calea legala. ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor macinic macinic Mi-am gasit un loc de munca si , in locul contractului de munca pe perioada (ne)determinata, mi s-a cerut semnarea unui contract de cesiune a drepturilor de ... (vezi toată discuția)
Condiþii necesare pentru plata - contract drepturi de autor alina_cecar alina_cecar Va rog sa-mi spuneti in ce conditii o societate poate face plati pentru colaborare pe drepturi de autor. Mai exact ce ar trebui sa am la dosar in calitate de ... (vezi toată discuția)