avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vă rog sa mă ajutați. Am investit 950 lei la BT ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vă rog sa mă ajutați. Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania ...

Vă rog samă ajutați.
Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania de pe Facebook. (Sunt mai multe anunțuri, chiar Simona Halep garantează investiția.)Am primit un telefon, cineva îmi cerea detalii. Am întrebat dacă este de la Banca Transilvania și mi-a răspuns că nu, este de la o firmă care colaborează cu banca. Am insistat să discut cu cineva de la bancă și am fost sunată de pe un alt număr de telefon de cineva care a spus că da, este de la bancă. Am spus că m-am răzgândit și că vreau banii înapoi. Mi-a zis că pentru asta trebuie să facem câțiva pași. Mi-a spus să instalez ”ANYDESK”, să-i dau nr cardului pe care să intre banii, etc. Am făcut ce mi-a zis. Asta pe 18,05,2023. Tipul m-a sunat și în zilele următoare, întrebându-mă dacă au intrat banii. Neintrând banii mai îmi spunea să mai fac ceva ca să rezolvăm problema. Și tot așa, până pe 27,05,2023, când am fost sunată de cineva de la Banca Transilvania, care m-a întrebat dacă am făcut tranzacții în sumă de......și de..... și de......, sume mari. Am răspuns că nu. Nu am făcut nimic din ceea ce spune. M-a chemat la bancă și mi-au spus că cele două conturi ale mele erau goale. Am cerut extras de cont pe luna mai, dar nu mi-au dat, mi-au dat pe aprilie, care nu mă interesa. Am depus la ei o contestație, am fost și la poliție. Nu înțeleg cum a putut cineva să se joace cu banii mei. De ce nu au sunat când au văzut mișcările și m-au sunat când nu mai era nimic. ( unul era depozit). Adică depunem bani la bănci și nu avem nici o garanție?
Dacă cineva mai știe așa o situație, să mă sfătuiască ce să fac ca să-mi recuperez măcar o parte din bani. Poliția este pe fir, dar au multe probleme.
Adriana
Cel mai recent răspuns: GEORGIA 1 , utilizator 02:15, 23 Septembrie 2023
Raportati la politie. Duceti dovada dupa apelurile telefonice, mailuri (dc aveti) ...orice. Ati fost victima unei fraude. In cazul acesta banca nu va poate ajuta decat sa va schimbe toate credentialele de loggin in apicatii si eventual sa inchideti cardul (dc aveti unul) si sa va emita un alta card. Faceti plangere la Politie.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu parere de rau dar paguba v-ati pricinuit-o singura. Datorita credulitatii si dorintei de a va imbogati rapid si fara efort. Mai bine depuneati banii in titluri de stat care sunt sigure. Ca sa primiti bani trebuie dat codul IBAN, nu datele cardului cu care se poate doar cumpara online, nu primi bani. Excrocii au facut cumparaturi online cu datele puse la dispozitie de dvs, nu au transferat bani pentru care banca v-ar fi cerut autorizare. Datorita conectarii cu Anydesk, operatiunile bancare de debitare a contului apar ca au fost facute de pe IP-ul dumneavoastra de acasa, adica de dumneavoastra. (Putea fi folosit si Teamviewer). Anydesk este o aplicatie prin care corespondentul foloseste remote calculatorul dumneavoastra ca si cum ati fi dumneavoastra. Asadar acum nici Simona Halep care ati crezut ca va va aduce imbogatirea fara munca nu va poate despagubi. Puteti reclama la politie si va doresc succes!
Eu va sfatuiesc sa faceti plangere penala. Poate sunt mai multe persoane pagubite si exista deja un dosar in care se fac investigatii si ati avea sansa , daca nu sa va recuperati paguba, sa-i vedeti pedepsiti pe vinovati
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
PS. Pentru a nu mai fi pagubita si in viitor, cereti bancii blocarea cardului in cauza si emiterea unui nou card, al carui date sa nu le mai transmiteti nimanui niciodata. Succes!
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
De 34 de ani încoace, românii nu se mai satură de „chilipiruri”. Caritas, SAFI Invest, FNI etc., etc. Se pare că unii nu vor cu niciun chip să înțeleagă o dată pentru totdeauna că atunci când o ofertă pare prea frumoasă pentru a fi adevărată, chiar așa este!
În ultimele 7 zile, mi-au apărut pe facebook 20 de astfel de oferte așa-zise ale „Băncii Transilvania”. Recunosc că pe cea „garantată de Simona Halep” am ratat-o, dar nu e timpul pierdut, sunt sigur că va veni, mai ales că facebook nu se grăbește cu analiza rapoartelor pe care le-am trimis pentru fiecare dintre aceste 20 de conturi false. Fiecare dintre aceste „oferte” era de pe o altă pagină de facebook, iar denumirile acestor pagini de facebook erau dintre cele mai năstrușnice. Eu nu-mi pot imagina cum poate cineva să creadă că Banca Transilvania are o pagină de facebook numită „ECO VEGETABLES” și că, de pe această pagină, lansează oferte de nerefuzat?????? Acesta a fost doar un exemplu de astfel pagină de facebook, dar ele sunt cu zecile și toate au astfel de denumiri.
Pe de altă parte, sunt ani de zile de când se fac campanii în presă prin care oamenii sunt avertizați să nu dezvăluie sub nicio formă datele cardurilor bancare, nici măcar dacă se află într-un sediu de bancă și un angajat al băncii ar solicita acest lucru, darmite pe facebook!! De ani de zile ni se spune că singurul lucru pe care-l putem comunica în astfel de situații este numărul contului (IBAN-ul). Niciodată numărul cardului sau PIN-ul acestuia! Dar dacă noi, în loc să vedem și să auzim aceste avertismente, utilizăm tehnologia de ultimă oră pe care o purtăm permanent în buzunare doar pentru postări pe Tik-Tok și pentru a ne bălăcări pe facebook cu persoane necunoscute, a cui este vina? A băncii, fiindcă „nu ne-a avertizat”???
Stimată utilizatoare de internet, care ați creat această postare pe forum, chiar dacă vi se va părea șocant ceea ce vă scriu, să știți că n-am niciun fel de compasiune pentru dumneavoastră. Există o vorbă care spune că „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă”. Dacă presupunem că Dumnezeu ne-a dat creier, felul în care îl utilizăm (dacă îl utilizăm!!) este strict alegerea noastră, iar consecințele TREBUIE să le suportăm strict noi, nu alții. Până la urmă, Universul se satură de deciziile noastre proaste și ne mai servește câte-un „bobârnac” dintr-ăsta, ca să ne determine să încetăm să mai credem în poveștile cu zâne și feți-frumoși.
Totuși, m-ar plăcea dacă poliția ar reuși să-i depisteze ,să-i prindă și să-i aducă în fața justiției pe acești escroci, fiindcă sunt din ce în ce mai mulți. Probabil că și numărul acestora este direct proporțional cu numărul credulilor care trăiesc cu impresia că Simona Halep n-are altă treabă decât să garanteze chilipirurile de pe facebook..
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
florinm., utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o problema f urata, vreau sa știu dacă pot iesi ... Anda303 Anda303 Bună ziua, am o problema f urata, vreau sa știu dacă pot iesi din ea cumva sau trebuie deschis proces și dacă câștig. Am vrut sa vând o bicicleta pe ... (vezi toată discuția)
Inselatorie de la un grup facebook. ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, am 49 ani am patit o chestiune foarte rea. Pe un forum am cunoscut un baiat care se prezinta din Ucraina cu o propunere de afacere. Am discutat mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un cont online de pariuri? LAURA Vali LAURA Vali Buna ziua. Acum ceva timp soțul meu a folosit cardul meu pentru niște pariuri online,fără știrea mea. ULTERIOR m-a asigurat că si-a închis toate ... (vezi toată discuția)