avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vă rog sa mă ajutați. Am investit 950 lei la BT ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vă rog sa mă ajutați. Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania ...

Vă rog samă ajutați.
Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania de pe Facebook. (Sunt mai multe anunțuri, chiar Simona Halep garantează investiția.)Am primit un telefon, cineva îmi cerea detalii. Am întrebat dacă este de la Banca Transilvania și mi-a răspuns că nu, este de la o firmă care colaborează cu banca. Am insistat să discut cu cineva de la bancă și am fost sunată de pe un alt număr de telefon de cineva care a spus că da, este de la bancă. Am spus că m-am răzgândit și că vreau banii înapoi. Mi-a zis că pentru asta trebuie să facem câțiva pași. Mi-a spus să instalez ”ANYDESK”, să-i dau nr cardului pe care să intre banii, etc. Am făcut ce mi-a zis. Asta pe 18,05,2023. Tipul m-a sunat și în zilele următoare, întrebându-mă dacă au intrat banii. Neintrând banii mai îmi spunea să mai fac ceva ca să rezolvăm problema. Și tot așa, până pe 27,05,2023, când am fost sunată de cineva de la Banca Transilvania, care m-a întrebat dacă am făcut tranzacții în sumă de......și de..... și de......, sume mari. Am răspuns că nu. Nu am făcut nimic din ceea ce spune. M-a chemat la bancă și mi-au spus că cele două conturi ale mele erau goale. Am cerut extras de cont pe luna mai, dar nu mi-au dat, mi-au dat pe aprilie, care nu mă interesa. Am depus la ei o contestație, am fost și la poliție. Nu înțeleg cum a putut cineva să se joace cu banii mei. De ce nu au sunat când au văzut mișcările și m-au sunat când nu mai era nimic. ( unul era depozit). Adică depunem bani la bănci și nu avem nici o garanție?
Dacă cineva mai știe așa o situație, să mă sfătuiască ce să fac ca să-mi recuperez măcar o parte din bani. Poliția este pe fir, dar au multe probleme.
Adriana
Cel mai recent răspuns: GEORGIA 1 , utilizator 02:15, 23 Septembrie 2023
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca aveti instalat pe telefon aplicatia mobile banking si dand dreptul de va accesa telefonul prin Anydesk, hotii au facut transzatii in numele dvs. Banca nu avea cum sa stie ca nu faceti operatii chiar dvs.
Din cauza aceasta am solicitat mereu bancii sa nu am pe acelasi dispozitiv si aplicatia pt banca cat si generatorul de parole, ci sa ramana Token-ul separat.
Dvs trebuie s actionati rapid in senasul sa faceti plangere penala la politie in care sa furnizati toate nr de tel de la care ati fost sunat si sa solicitati ca banca sa furnizeze urgent conturile in care au plecat banii, de unde au ost retrasi si fimarile de la bancomate.
Daca ati dat nr de card e posibil sa-l fi clonat si sa faca cumparaturi cu el, ceea ce ingreuneaza detectia hotilor, dar nu e imposibila.
Nu accesptati de la politie tergiversare, mergeti pe capul lor si cereti sa actioneze.
E un caz grav de inselaciune la care ati fost supus si nu trebuie sa va lasati pana nu sunt prinsi hotii.
Faceti o plangere scrisa si la banca in care spuneti ce ati patit si inregistrati-o acolo.
Va rugam sa ne tineti la curent cu evolutia cazului. Din pacate este un fenomen tot mai frecvent si oamenii trebuie protejati.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util


CST1976 a scris:

... oamenii trebuie protejati.

Până una- alta, oamenii trebuie în primul rând să se protejeze singuri, atât cât este rațional posibil, pentru a nu ajunge în astfel de situații. Nu putem avea fiecare dintre noi în spate câte un lucrător de poliție, câte un inspector de la DSVSA, de la DSP, de la ANAF, de la ANPC, de la ISU s.a.m.d., care să gândească în locul nostru.
Chiar dacă, prin reducere la absurd, poliția va reuși să-i descopere pe acești escroci, ei vor sta în pușcărie tot pe banii noștri, ai contribuabililor, iar păgubiții nu-și vor recupera niciodată paguba, fiindcă escrocii vor avea grijă să nu aibă niciun fel de bunuri sau valori care să poată fi executate silit. Acești escroci ar dispărea de la sine dacă toate acele cohorte de vânători de chilipiruri și visători de cai verzi pe pereți și-ar folosi creierele în mod corespunzător la fiecare clic dat pe internet
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Doamne, cat de diverse sunt postarile! … E clar, problematic subiect. Nu am ce sa adaug ca si solutie la problema sesizata. Pot in schimb impartasi din experienta personala. Acum vreo 2 ani, s-au “volatilizat” din contul bancar vreo 2000 lei, aferenti unei tranzactii facute online probabil (achizitia unor jucarii de la un magazin din SUA). Stiu asta din istoricul din aplicatia bancara. Am sesizat imediat problema la banca, care - in afara de a-mi inregistra plangerea - altceva nici nu a facut, nici nu m-a sfatuit. Era ca si pusa crucea pe suma respectiva, cand m-am gandit (dupa o discutie cu colega de serviciu) sa caut denumirea magazinului pe internet si sa le trimit apoi un mail explicandu-le situatia, respectiv ca nu eu, titularul contului, am autorizat tranzactia si, in cazul in care aceasta nu s-a finalizat inca, sa o respinga. Nu stiu exact cum s-a putut (a returnat magazinul banii nefacand inca livrarea?), cert este ca in scurt timp banii mi-au revenit in cont, fara nici o interventie din partea bancii. Chiar nu se putea sesiza aceasta (banca) sa ceara o aprobare suplimentara inainte de autorizarea tranzactiei dat fiind faptul ca plata era in valuta (echivalentul in lei)? Nu stiu ce sa zic, dar un mesaj trimis in plus pe telefon poate e mai util decat o experienta in care te dezici de clientii tai si ii lasi sa-si rezolve singuri astfel de probleme sau sa suporte singuri paguba. Iar pt cei care cred ca “e bine ca Dumnezeu ii separa pe prosti de banii lor” (periculoase mai pot fi generalizarile astea!), mentionez ca nu am dat datele nimanui, nu am achizitionat nimic niciodata de pe site-uri dubioase (doar cele consacrate, precum emag si cele de utilitati) si totusi am patit-o. O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Cristina I., utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand sa vedeti pe National Geographic seria Marianei van Zeller, Ilegal. Veti vedea ca cei ca dv , creduli si cu dorinta mare de imbogatire rapida sunt victime sigure a retelelor de hakeri. Mai rau este ca datorita acceptului pe care l-ati dat pe Anydesk a avut acces la intreaga dv baza de date , mail-uri, retelele sociale, banci, etc, si in acest moment dv si prietenii dv din liste sunteti o mica baza de date de vanzare pe darkweb.Conform statisticilor vanzarea bazalor de date si fraudele bancare pe internet sunt pe locul doi in lume ca valoare absoluta dupa afecerile din petrol. Noi romanii suntem in primii cinci mondial ca infractiuni informatice.Deci slabe sanse sa va recuperati banii. Oricum , succes.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cunosc reclamele astea. Se vedea clar că sunt niște linkuri dubioase care nu au legătură cu BT. Nu o să vă mai recuperați banii pentru că ați consimțit la această escrocherie. Nu v-a obligat nimeni să dați click pe linkul respectiv și mai ales să mai instalați și programe prin care ați dat largul acces la dispozitivul dvs. și toate datele legate de bani. O reclamație la poliție e oportună pentru că asemenea escroci care cunosc atât de bine mecanismele financiare au lucrat sau mai lucrează în mediul bancar, dar escrocheriile le fac în nume propriu și își umplu conturile, după care m-aș mira să mai riște să rămână în România. Totuși, dacă sunt depistați acești escroci și vă găsiți un avocat bun, poate aveți noroc să-i recuperați. Însă, de obicei, ei lucrează în așa fel ca să nu le rămână urme pe undeva. Poate aveți noroc, totuși.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
POMPILLIA, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o problema f urata, vreau sa știu dacă pot iesi ... Anda303 Anda303 Bună ziua, am o problema f urata, vreau sa știu dacă pot iesi din ea cumva sau trebuie deschis proces și dacă câștig. Am vrut sa vând o bicicleta pe ... (vezi toată discuția)
Inselatorie de la un grup facebook. ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, am 49 ani am patit o chestiune foarte rea. Pe un forum am cunoscut un baiat care se prezinta din Ucraina cu o propunere de afacere. Am discutat mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un cont online de pariuri? LAURA Vali LAURA Vali Buna ziua. Acum ceva timp soțul meu a folosit cardul meu pentru niște pariuri online,fără știrea mea. ULTERIOR m-a asigurat că si-a închis toate ... (vezi toată discuția)