avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vă rog sa mă ajutați. Am investit 950 lei la BT ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vă rog sa mă ajutați. Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania ...

Vă rog samă ajutați.
Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania de pe Facebook. (Sunt mai multe anunțuri, chiar Simona Halep garantează investiția.)Am primit un telefon, cineva îmi cerea detalii. Am întrebat dacă este de la Banca Transilvania și mi-a răspuns că nu, este de la o firmă care colaborează cu banca. Am insistat să discut cu cineva de la bancă și am fost sunată de pe un alt număr de telefon de cineva care a spus că da, este de la bancă. Am spus că m-am răzgândit și că vreau banii înapoi. Mi-a zis că pentru asta trebuie să facem câțiva pași. Mi-a spus să instalez ”ANYDESK”, să-i dau nr cardului pe care să intre banii, etc. Am făcut ce mi-a zis. Asta pe 18,05,2023. Tipul m-a sunat și în zilele următoare, întrebându-mă dacă au intrat banii. Neintrând banii mai îmi spunea să mai fac ceva ca să rezolvăm problema. Și tot așa, până pe 27,05,2023, când am fost sunată de cineva de la Banca Transilvania, care m-a întrebat dacă am făcut tranzacții în sumă de......și de..... și de......, sume mari. Am răspuns că nu. Nu am făcut nimic din ceea ce spune. M-a chemat la bancă și mi-au spus că cele două conturi ale mele erau goale. Am cerut extras de cont pe luna mai, dar nu mi-au dat, mi-au dat pe aprilie, care nu mă interesa. Am depus la ei o contestație, am fost și la poliție. Nu înțeleg cum a putut cineva să se joace cu banii mei. De ce nu au sunat când au văzut mișcările și m-au sunat când nu mai era nimic. ( unul era depozit). Adică depunem bani la bănci și nu avem nici o garanție?
Dacă cineva mai știe așa o situație, să mă sfătuiască ce să fac ca să-mi recuperez măcar o parte din bani. Poliția este pe fir, dar au multe probleme.
Adriana
Cel mai recent răspuns: GEORGIA 1 , utilizator 02:15, 23 Septembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și cum sa faca asta... Escrocii acționează de websiteuri sau locații aflate prin jurisdicții unde politia romana nu prea are ce sa facă.... Genul asta de persoane care nu se pricep la astfel de instrumente moderne de plata, mai bine rămân la cele clasice... Adică se duc frumos la ghișeu și rezolva acolo ce vor sa depună prin depozite și restul își fac o rezerva de cash, cât sa aibă pentru nevoile a 1-3 luni.

POPA GHEORGHE a scris:

Multi oameni sunt de buna credinta si cad in plasa unor excroci care lanseaza astfel de mesaje pe retelele de socializare. Parlamentarii ar putea sa ia atitudine si sa apara o propunere legislativa care sa controleze si amendeze astfel de mesaje. Nu vreau o cenzurare, dar cetateanul onest trebuie protejat.

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu tot respectul pentru cei care susțin că șansele de recuperare sunt inexistente, vă aduc la cunoștință că am recuperat banii de la o astfel de fraudă, tot prin Banca Transilvania. Și mie mi s-a spus la fel, să pun cruce banilor, dar nu m-am lăsat și am contestat la bancă (nu zic să nu faceți reclamație și la poliție, dar ei se declară tot mereu depășiți) iar banca DACĂ VREA, poate cere și obține anularea tranzacțiilor ca fiind fraude dovedite, de la banca unde este contul în care s-au virat banii. La mine a funcționat, mi-am recuperat banii relativ repede, a durat vreo 3 săptămâni. Poate e mai greu dacă hoții au scos la bancomate cu card clonat, dar sigur banii sunt traceable, adică „urmăribili”. Doar de aceea se cere atâta să se facă mereu tranzacții prin bancă și/sau cu cardul, pentru că pot fi urmărite. Fiți sigură că nu este nici pentru hoți așa de ușor, dacă nu imposibil, să își șteargă complet urmele, mai ales că ei lucrează „en-gross”, adică au mulți mușterii. Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2023
Marcus2, utilizator
Bună ziua d-le avocat.Este vreo șansă pt.cineva care a pățit la fel ca persoana de mai sus să recupereze acei bani?Mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ați fost victima unei înșelăciuni ,dacă doreați sa investiți sigur mergeți la unul din punctele de lucru ale băncii,discutați cu un consilier,vedeați ce oferte au,depozite,fonduri de investiții etc.Practic dvs ați dat escrocilor informațiile necesare pt a va sustrage banii..Șanse mici de recuperare la prima vedere..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctual meu de vedere sansele sunt mici.Daca Cititi un mesaj postat putin mai sus un domn spunea ca si a recuperat banii.Anuntati banca si vedeti ce solutie ofera..
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Și eu am pățit ca tine, mi-au luat banii din cont astăzi. Ce ai mai rezolvat. Am făcut plângere la poliție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o problema f urata, vreau sa știu dacă pot iesi ... Anda303 Anda303 Bună ziua, am o problema f urata, vreau sa știu dacă pot iesi din ea cumva sau trebuie deschis proces și dacă câștig. Am vrut sa vând o bicicleta pe ... (vezi toată discuția)
Inselatorie de la un grup facebook. ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, am 49 ani am patit o chestiune foarte rea. Pe un forum am cunoscut un baiat care se prezinta din Ucraina cu o propunere de afacere. Am discutat mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un cont online de pariuri? LAURA Vali LAURA Vali Buna ziua. Acum ceva timp soțul meu a folosit cardul meu pentru niște pariuri online,fără știrea mea. ULTERIOR m-a asigurat că si-a închis toate ... (vezi toată discuția)