avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Două persoane au trăit în concubinaj 20 de ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Două persoane au trăit în concubinaj 20 de ani .Daca una a ...

Două persoane au trăit în concubinaj 20 de ani .Daca una a decedat cealaltă nu are dreptul să obțină diferite lucruri din casa( laptop , televizor, frigider etc) cheltuielile casei fiind acoperite de amândoi in aceasta perioada
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:56, 8 Iunie 2023
doar daca sunt ale ei si poate dovedi asta, altfel, poate fi acuzata de furt de catre mostenitori.
daca nu puteti dovedi ca sunt ale dvs, vb cu ei sa le luati si e ok daca accepta.
Daca nu accepta, le puteti revendica in instanta.
Si daca nu accepta care sunt sansele sa obtin in instanta anumite bunuri si cam cat ar dura acest proces?
Multumesc o zi bună!

gi-jane2 a scris:

doar daca sunt ale ei si poate dovedi asta, altfel, poate fi acuzata de furt de catre mostenitori.
daca nu puteti dovedi ca sunt ale dvs, vb cu ei sa le luati si e ok daca accepta.
Daca nu accepta, le puteti revendica in instanta.

Nu știu cat dureaza, poate un an, poate mai multi.
Sansele depind de ce probe aveti.
Mergeti la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj, recuperare bunuri proprii Adriana daniela Ciobanu Adriana daniela Ciobanu Am trait in concubinaj 2 anii jumate.am achizitionat tot ce este in casa .am facturi pe mare parte din ele.acum am un ordin de protectie impotriva lui si ... (vezi toată discuția)
Succesiune stefang stefang Mesaj:Am urmatoarea problema legata de succesiune. Tatal sotiei mele de 82 ani a fost casatorit cu o doamna 10 ani,au facut o casa impreuna,au divortat ,au ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara artenealexandra artenealexandra Buna ziua, Un barbat a trait in concubinaj cu o femeie. Au facut un copil, pe care l-a recunoscut. Dupa cativa ani, cei doi s-au despartit, s-au judecat in ... (vezi toată discuția)